Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

16.08.2023 01:08

Voor veiligheidstoepassingen: PROFIsafe encoders

Nieuwe PROFIsafe-encoders op basis van Industrial Ethernet-platform.
Industrial Ethernet wordt steeds belangrijker in de automatisering en vooral op het gebied van functionele veiligheid. Op basis van een speciaal ontwikkeld modulair en krachtig Industrial Ethernet-encoderplatform heeft Kübler al een PROFINET-encoder geïmplementeerd. Nu presenteert Kübler zijn eerste veilige industriële ethernet-encoder: de SIL3/PLe-gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe.

Als volgende stap in de uitbreiding van de nieuwe encoderfamilie presenteert Kübler de nieuwe SIL3-gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe encoder. De encoder verzendt tot 15 bits veilig of tot 24 bits onveilig, evenals volledig redundante multiturn-informatie van 12 bits veilig. Dankzij de platformarchitectuur wordt dit gerealiseerd in absoluut hetzelfde ontwerp als de F58 PROFINET encoder. De Sendix S58 PROFIsafe is uitgerust met de nieuwste profielen (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profiel v2.6, PROFIdrive profiel v4.2, ENCODER profiel v4.2,).
De encoder komt overeen met encoderklasse 4 en levert de verkregen meet- en diagnosegegevens via de standaard veiligheidstelegrammen 36/37. Met de geïntegreerde webserver is de nieuwe Sendix S58 100% toekomstbestendig. Bij Kübler heeft het merk Sendix altijd gestaan voor de hoogste niveaus van robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij de robuuste lagerstructuur in het Safety-LockTM ontwerp en de hoge beschermingsgraad tot IP67 zijn de nieuwe PROFIsafe encoders geschikt voor vrijwel elke toepassing.

Het platformconcept op het gebied van functionele veiligheid biedt bijzondere voordelen
De S58 multiturn encoders zijn uitgerust met multiturn tandwielen. Dankzij het nieuwe ontwerp, zonder de klassieke veldbusafdekking, zijn de nieuwe encoders ruimtebesparend en daarom zelfs ideaal voor de krapste installatieruimten. Speciale wensen van de klant kunnen ook worden geïmplementeerd, zowel aan de firmware- als aan de hardwarekant: van speciale standaardconfiguraties, extra telegrammen, goedkeuringen (Ex 2/22), oppervlaktebescherming voor extreme vereisten, tot optionele functies.
Voor Kübler is "toekomstbestendigheid" een speciaal kenmerk van dit nieuwe Industrial Ethernet-platform. Nieuwe firmwareversies kunnen direct worden geïnstalleerd via een update. Dit gebeurt snel en eenvoudig via de geïntegreerde webserver in de encoder. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om te voldoen aan toekomstige vereisten in de toepassing. Deze functie wordt ook gecompleteerd door het gebruik van de nieuwste / nieuwste protocolstacks, die dus aanzienlijk meer functies met zich meebrengen.

Toepassingen

Algemene machinebouw, magazijnlogistiek, theaterindustrie, kranen, havenkranen, intralogistiek - AGV's, stapelkranen, transporttechniek, hef-/schaartafels, robotica, scheepvaart.

Meer nieuws

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op de

Sindex beurs in Bern


...

MeetwielsystemenSystemen voor snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting

Meetwie...

Dankzij vroegtijdige technologische besprekingen is een toekomstbestendige oplossing met toegevoegde waarde ontstaan.
Geschikte roterende encoders, draadaangedreven encoders en LCD-aanraakschermen voor uw toepassing.
Het Sendix Plus modulaire encoderplatform zet catalogusproducten om in toepassingen