Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

09.09.2023 00:09

Metalen balgkoppeling KM

Betrouwbaar en goedkoop

Hij heeft zich op de markt al tientallen jaren bewezen als een betrouwbare en voordelige standaardserie metalen balgkoppelingen: de metalen balgkoppeling KM van JAKOB Antriebstechnik. Zoals alle metalen balgkoppelingen is deze stijf in de draairichting, maar flexibel in de axiale, hoek- en radiale richtingen. Ondanks de overeenkomsten verschillen metalen balgkoppelingen soms sterk van elkaar. De technische verschillen zitten bijvoorbeeld in de keuze van de balg of het type verbinding tussen balg en naaf of balg en as. JAKOB gebruikt bijvoorbeeld alleen dunwandige, meerlaagse balgen van gecertificeerde roestvrijstalen platen. Dit resulteert in een hoge torsiestijfheid van de veer. Dit zorgt voor een hoge positioneer- en concentriciteitsnauwkeurigheid, zelfs onder moeilijke omstandigheden, en garandeert een absoluut spelingsvrije koppeloverdracht tussen de ingaande en uitgaande assen. Het meerlaagse balgontwerp resulteert ook in de mogelijkheid om grote asfouten op te vangen met desondanks kleine herstelkrachten. Dit betekent een plus aan betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en levensduur.



De klemnaaf van de KM is uitgerust met het innovatieve Easy-Clamp systeem, dat eenvoudig aandrukken met voldoende inbouwspeling mogelijk maakt. De voorspankracht die nodig is voor de draaimomentoverbrenging wordt verzekerd door één radiaal toegankelijke schroef per naaf. Deze eenvoudige en betrouwbare verbinding maakt ongecompliceerde installatie met een paar eenvoudige stappen mogelijk, zelfs in krappe omstandigheden. Om het laagst mogelijke massatraagheidsmoment te bereiken, zijn de naven gemaakt van aluminium met een hoge sterkte.



De balg en de naaf worden verbonden met behulp van de spelingsvrije flare press-fit methode. In tegenstelling tot gelijmde verbindingen heeft deze verbindingsmethode een onbeperkte vermoeiingssterkte onder kritische bedrijfsomstandigheden (-40°C tot +200°C, chemicaliën, enz.) en kan het overbrengingskoppel van elke balgpositie veilig overbrengen op de naaf.



Metalen balgkoppelingen van de KM serie zijn verkrijgbaar vanaf nominale koppels van 0,4 tot 1300Nm.



Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...