Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

15.09.2023 00:09

Metalen balgkoppeling KPS

Ondanks constante of toenemende algemene prestaties wordt moderne en innovatieve machinebouw gekenmerkt door afnemende externe afmetingen. Deze ontwikkeling kan ook worden waargenomen op het gebied van aandrijftechniek. De noodzakelijke verbindingselementen spelen hier een belangrijke rol.



Hier laat de KPS metaalbalgkoppeling zien wat hij kan. Naast de bekende voordelen van een balgkoppeling (compensatie van asafwijkingen, laag traagheidsmoment, hoge torsiestijfheid, absoluut spelingsvrij, onderhoudsvrij, temperatuurongevoelig volledig metalen ontwerp) speelt ook de zeer korte totale lengte van de expansienaaf voor geïntegreerde installatie een rol. De expansiekegel sluit veilig aan op een passend gedimensioneerde axiale boring van de as.



Door het gebruik van een expansiekegelnaaf aan de ene kant en een radiale klemnaaf aan de andere kant wordt zowel een rotatiesymmetrische, wrijvingsgesloten verbinding behouden als een montagevriendelijke bediening gegarandeerd. De inbouwlengte binnen het totale systeem is echter aanzienlijk korter. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen met kleine asafstanden en krappe installatieomstandigheden.



Dankzij de hoge torsiestijfheid en het lage traagheidsmoment is de metaalbalgkoppeling ideaal voor hoogdynamische aandrijvingen.



In het algemeen is deze koppeling geschikt als verbindingselement voor complexe aandrijfsystemen, voor de montage van tandwielkasten, de aansluiting van encoders en voor spindel- en asaandrijvingen.

Meer nieuws

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...

Hoe je eenvoudig grote en zware werkstukken opspant

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...