Catalogus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Hoogwaardige vochtigheids- en temperatuursensor voor de hoogste eisen

Met de nieuwe HTS801 lanceert E+E Elektronik zijn krachtigste vochtigheids- en temperatuursensor voor industriële toepassingen tot nu toe. Het veelzijdige high-end meetapparaat combineert de decennialange ervaring van de Oostenrijkse sensorspecialist op het gebied van vochtmeting met de hoge kwaliteitseisen van industriële meettechnologie. De meetsondes van de HTS801 hebben een hoogwaardig, verwarmbaar sensorelement voor nauwkeurige en langdurige stabiele metingen, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Extra opties zoals een royaal kleurendisplay of plug-and-play sensorvervanging met behulp van rapidX technologie zorgen voor een gebruiksvriendelijke bediening en eenvoudig onderhoud.
Uitstekende meetprestaties, breed toepassingsgebied

De HTS801 is bijzonder geschikt voor gebruik in toepassingen met een hoge luchtvochtigheid en chemische blootstelling. De basis hiervoor is het monolithisch geconstrueerde E+E sensorelement. Een geïntegreerd verwarmingselement maakt gerichte verwarming van het sensorelement mogelijk en voorkomt zo condensatie en de negatieve effecten daarvan op het meetresultaat. Afhankelijk van de vereisten zijn er twee constructiespecifieke bedrijfsmodi beschikbaar:

"Condens Guard" voor kortstondig condensatierisico
"High Humidity Guard" voor permanente hoge vochtigheid en condenserende omstandigheden
Daarnaast hebben alle HTS801 modellen een Automatic ReCovery (ARC) functie. Deze verwijdert chemische verontreinigingen en voorkomt mogelijke drifteffecten door het sensorelement kortstondig intensief te verwarmen.

Bovendien beschermt de beproefde E+E sensorcoating het sensorelement en de soldeerverbindingen tegen corrosie of afzettingen. Deze speciale coating verlengt de levensduur van de sensor en zorgt voor nauwkeurige meetresultaten en een verbeterde stabiliteit op lange termijn in ruwe of corrosieve omgevingen.

Dankzij het brede gebruiksbereik van -80 °C tot 180 °C en 300 bar is de HTS801 geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals het bewaken van droogprocessen, vochtigheids- en temperatuurbewaking in brandstofceltestbanken, klimaatkamers of opslagruimten met een hoge luchtvochtigheid tot veeleisende meettaken in de meteorologie en nog veel meer.

De robuuste behuizing van polycarbonaat of roestvrij staal met IP65 / NEMA 4X bescherming maakt de HTS801 eenvoudig te installeren en te onderhouden.

Plug-and-play sondevervanging

De HTS801 biedt de optie van slimme, plug-in sondes. Elke HTS801 rapidX Smart Probe kan op een plug-and-play manier uitgewisseld worden zonder configuratie, afstelling of kalibratie. De specifieke parameters worden direct in de sonde opgeslagen en naar de sensor verzonden wanneer deze wordt aangesloten. Dit voorkomt stilstand en kosten als een sensor moet worden vervangen vanwege schade of voor herkalibratie.

Display met datalogging en diagnosefunctie

De HTS801 is optioneel leverbaar met een 3,5" TFT kleurendisplay. Hiermee kunnen maximaal vier gemeten variabelen tegelijkertijd worden weergegeven en ter plaatse worden gecontroleerd. De geïntegreerde datalogfunctie slaat tot 20 000 meetwaarden per meetgrootheid op. Deze kunnen grafisch worden weergegeven op het display of worden gedownload via de USB-service-interface. Met de on-board diagnosefunctie kan de bedrijfsstatus van de HTS801 direct op het apparaat worden gecontroleerd.

Interfaces en configuratie

De meetgegevens zijn beschikbaar op twee vrij schaalbare analoge uitgangen, de RS485 (Modbus RTU) of Ethernet PoE (Modbus TCP) interface en op twee alarm(relais)uitgangen. Dit maakt flexibele integratie van de sensor in op maat gemaakte data-acquisitiesystemen mogelijk.

De HTS801 kan worden geconfigureerd via de USB-aansluiting met de gratis PCS10 configuratiesoftware of direct op het apparaat via het display en de druktoetsen.

Meer nieuws

Dompel jezelf onder in de "Groene Zone" en ontdek je potentieel: met ultramoderne sensoren voor een efficiëntere toekomst

Met de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E Elektronik een nieu...

Digitale sensormodule voor kostenefficiënte vocht- en temperatuurmeting

De HTM502 sens...

van 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Handelscentrum

Hal 3, Stand F31 - F32

De Oostenrijkse sensorfabrikant E+E Elektronik breidt zijn portfolio digitale sensorelementen uit...

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.