Catalogus

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrische trekker: een week praktijktest

De elektrische motor is nu meer dan alleen een alternatief voor auto's. Maar hoe zit het met vrachtwagens? Ondanks de hoge aanschafkosten, korte actieradius en hoge tarragewichten wordt voorspeld dat de technologie een veelbelovende toekomst heeft in het vrachtvervoer. Als pionier op het gebied van alternatieve transportmogelijkheden zoals gecombineerd vervoer, kijkt LKW WALTER natuurlijk ook naar alternatieve brandstoffen en aandrijfsystemen. Dit heeft geresulteerd in verschillende tests, zoals de recente testweek met een batterijaangedreven VOLVO-trekker (BEV) in Polen.


De testfase: een week puur elektrisch langeafstandstransport

Als een van de eerste transportorganisaties in Europa konden we samen met een Poolse transportpartner de BEV-trekker van de fabrikant Volvo een week lang uitgebreid testen op langere trajecten. Tijdens verschillende transporten binnen Polen bleek de technologie veelbelovend voor de toekomst. Het hoogtepunt: een besparing van meer dan 1.600 kg CO2-uitstoot over een afstand van 2.435 km - een besparing van meer dan 65% vergeleken met een dieselvoertuig. Per dag kan tot 629 km worden afgelegd.

Waarom doen we dit?

Met meer dan 558.000 transporten in gecombineerd vervoer in 2022 en meer dan 350 vertrekken per dag neemt LKW WALTER al jaren haar verantwoordelijkheid voor een groene toekomst in het Europese goederenvervoer. Toch is er letterlijk nog veel ontwikkelingspotentieel op de route. Wij geloven dat batterij aangedreven voertuigen het potentieel hebben om zero-emissie corridors te ontwikkelen op korte voor- en natransport routes in gecombineerd vervoer. Daarom breiden we onze tests in de nabije toekomst uit en hopen we in de nabije toekomst een nieuwe mijlpaal voor gecombineerd vervoer te bereiken.

Meer nieuws

We bieden je drie modellen om je voertuigen zo druk mogelijk te houden.

Duurzaamheid en milieubescherming behoren tot de actuele hoofdthema's in de maatschappij, de econ...