Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

06.03.2024 01:03

Systeemoplossingen voor intralogistiek van RK Rose+Krieger

Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom

Door het gebruik van geoptimaliseerde werkplek- en transportsystemen beschermen bedrijven de gezondheid van hun werknemers en besparen ze tijd en kosten in de productie. Met een modulair systeem van meer dan 50.000 individuele componenten biedt RK Rose+Krieger de ideale basis voor op maat gemaakte systeemoplossingen op het gebied van intralogistiek voor perfecte interne materiaalstromen. Geïnteresseerde vakbezoekers kunnen meer te weten komen over het brede scala aan oplossingen van de fabrikant uit Minden op LogiMAT 2024 in Stuttgart.

Intralogistiek is een belangrijke factor in het economische succes van een bedrijf. Daarom is het des te belangrijker dat werkstation- en transportsystemen optimaal zijn afgestemd op de betreffende toepassing. Het brede productportfolio van RK Rose+Krieger maakt geavanceerde systeemoplossingen mogelijk waarmee de interne materiaalstroom kan worden geoptimaliseerd. De componenten zijn perfect op elkaar afgestemd en de series zijn compatibel met elkaar.

Op maat gemaakte transportwagens en mobiele opslagsystemen

Een grote verscheidenheid aan componenten en gereedschappen moet worden opgeslagen en getransporteerd voor de interne materiaalstroom. Daarom zijn materiaalwagens en opslagsystemen die perfect zijn aangepast aan de betreffende taak een eerste vereiste voor een soepele productie. Met het modulaire productsysteem van RK Rose+Krieger kunnen individuele transportwagens en opslagsystemen worden vervaardigd om de materiaalstroom te optimaliseren. Deze kunnen naar wens worden aangepast, uitgebreid of volledig omgebouwd tot nieuwe systemen.


Taakspecifieke montagewerkpleksystemen

De eisen voor industriële montagewerkplekken zijn net zo individueel als de producten die er worden vervaardigd. Ze moeten niet alleen werknemers ontlasten van fysiek zware of monotone taken, maar ook bijdragen aan een veilige en foutloze uitvoering van werkprocessen. Vaak is het zelfs noodzakelijk om ze te integreren in de digitale wereld van het werk. Bovendien moet de veiligheid van de assemblage ook gegarandeerd zijn in het geval van personeelswissels - een beslissende factor, vooral met betrekking tot kwaliteitsborging. LEAN-benaderingen en ondersteunende hulpsystemen spelen hier een belangrijke rol. Met de oplossingen van RK Rose+Krieger kunnen taakspecifieke assemblagewerkplekken gebruiksklaar worden geconfigureerd, van eenvoudige standaard werkbanken tot (gedeeltelijk) geautomatiseerde hightech werkplekken met robotondersteuning en optische assistentiesystemen.


LogiMAT beurs

RK Rose+Krieger staat dit jaar voor het eerst op LogiMAT. Van 19 tot 21 maart kunnen geïnteresseerde vakbezoekers meer te weten komen over de systeemoplossingen van de fabrikant uit Minden op de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement. De totaalleverancier presenteert zijn uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom op het beurscentrum in Stuttgart in Hal 1 Gallery, Stand 1GA81.




Meer nieuws

Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger heeft zijn accessoires voor eendelige RK Light Clamps kunststof buisverbinders met maat 30 mm uitgebreid. Gebruikt met systeemsamenstellingen, garandeert de nieuwe Anti-Twist twist lock tijdbesparende montage en eenvoudige aanpassing van de constructie. Het systeem van geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier profielgroeven op een hoekafstand van 90° en zwarte kunststofklemmen van versterkt polyamide kan vrij worden gecombineerd met alle eendelige RK Light Clamps van maat 30 mm in gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: het uitlijnen en monteren is aanzienlijk eenvoudiger dan met conventionele plaatklemmen.