Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

28.02.2024 02:02

Betrouwbaar en kosteneffectief

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie van metalen balgkoppelingen: de metalen balgkoppeling KM van JAKOB Antriebstechnik. Zoals alle metalen balgkoppelingen is deze stijf in de draairichting, maar flexibel in axiale, hoek- en radiale richtingen. Ondanks de overeenkomsten kunnen metalen balgkoppelingen sterk van elkaar verschillen. De technische verschillen zitten bijvoorbeeld in de keuze van de balg of het type verbinding tussen balg en naaf of balg en as. JAKOB gebruikt alleen dunwandige, meerlaagse balgen van gecertificeerde roestvrijstalen platen. Dit zorgt voor een hoge torsiestijfheid, wat een nauwkeurige positionering en concentriciteit garandeert, zelfs onder veeleisende omstandigheden, en garandeert een absoluut spelingsvrije koppeloverdracht tussen de ingaande en uitgaande assen. Het meerlaagse ontwerp van de balgen maakt het ook mogelijk om grote asverplaatsingen op te vangen met lage herstelkrachten. Dit betekent een verhoogde betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en levensduur.


De klemnaaf van de KM is uitgerust met het innovatieve Easy-Clamp systeem, waardoor deze eenvoudig en met voldoende inbouwspeling kan worden aangeschoven. De voorspankracht die nodig is voor de draaimomentoverbrenging wordt verzekerd door één radiaal toegankelijke schroef per naaf. Deze eenvoudige en betrouwbare verbinding maakt ongecompliceerde installatie mogelijk, zelfs in krappe ruimtes, in slechts een paar eenvoudige stappen. Om een laag massatraagheidsmoment te bereiken, zijn de naven gemaakt van aluminium met een hoge sterkte.


De balg en de naaf worden verbonden met behulp van de spelingsvrije flare press-fit methode. In tegenstelling tot lijmverbindingen is deze verbindingsmethode onbeperkt duurzaam onder kritische bedrijfsomstandigheden (-40 °C tot +200 °C, chemicaliën, enz.) en kan het overbrengingskoppel van elke balgpositie veilig overbrengen op de naaf.


Metalen balgkoppelingen uit de KM-serie zijn verkrijgbaar met nominale koppels van 0,4 (MKM) tot 1300 Nm (KM).

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.