Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.02.2024 05:02

Grenzeloze mogelijkheden voor motorprogrammering

Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Dunkermotoren, een merk van AMETEK, ontwikkelt zijn aandrijftechnische oplossingen voortdurend onder de sleutelwoorden decentralisatie, modulariteit en flexibiliteit. in 2021 publiceerde het IIoT-huismerk nexofox de programmeeromgeving MotionCode. Deze biedt klanten softwarefuncties die veel verder gaan dan de motorhardware en de implementatie van gedecentraliseerde en modulaire automatiseringsarchitecturen mogelijk maken.

Met de nieuwste facelift is de gebruiker nog verder naar het centrum verschoven. "Het doel was om de realisatie van nieuwe MotionCode-projecten zo eenvoudig mogelijk te maken", legt Markus Weishaar, Director IIoT & Services bij Dunkermotoren, uit. "Onze klanten hebben nu een veel eenvoudigere en intuïtievere gebruikersinterface tot hun beschikking", zegt Weishaar.

Concreet betekent dit dat basisfuncties nog dieper geïntegreerd zijn en zonder omwegen kunnen worden uitgevoerd. Het downloaden naar de motor kan bijvoorbeeld direct vanuit de ontwikkelomgeving en zonder gebruik van extra tools worden uitgevoerd, omdat de omgeving aangesloten aandrijvingen direct herkent. Tegelijkertijd zijn compleet nieuwe functies zoals debugging geïntegreerd in de facelift. Dit maakt het mogelijk om uitgebreide foutcorrectie in de broncode uit te voeren vanuit de ontwikkelomgeving, waardoor de ontwikkeling aanzienlijk wordt vereenvoudigd en versneld.

In toekomstige versies moet het ook mogelijk zijn om meerdere motoren direct in één project te programmeren in plaats van voor elke motor een aparte MotionCode te moeten maken. Zoals gebruikelijk is de huidige MotionCode-omgeving beschikbaar als gratis download op de Dunkermotoren homepage. Ga vandaag nog aan de slag en ontketen de kracht van MotionCode. Bent u nieuw met programmeren? Geen probleem! De experts van nexofox helpen u graag en implementeren uw toepassingen in MotionCode volgens uw vereisten.

Meer nieuws

Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen
van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...

Met de SL 38 productfamilie heeft Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een nieuwe serie lineaire motoren met hoge prestaties gelanceerd. Als roestvrijstalen versie overtuigt de ServoLine 38 STL (Stainless Steel) met de hoogste materiaalkwaliteit en duurzaamheid