Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Bijzonder compact en to the point

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen

Met de MR 38 magnetische encoder lanceert Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een bijzonder compacte oplossing voor nauwkeurige positioneringstaken. Met een resolutie van 1024 ppr op kanaal A en B is de encoder ontworpen voor complexe bewegingsprofielen in een breed scala aan toepassingen.

Een derde, zogenaamd indexsignaal, kan worden opgevat als een referentiepuls voor de beweging. Dit kan worden gebruikt om de absolute positie van de aangesloten motor binnen één omwenteling te bepalen en om de plausibiliteit van de signalen die via kanaal A en B worden verzonden, te garanderen. Dit biedt de gebruiker extra zekerheid met betrekking tot de nauwkeurigheid van de verzonden gegevens.

Een enkele motoromwenteling kan in 4096 stappen worden opgelost, waardoor posities op de millimeter nauwkeurig kunnen worden bepaald en benaderd. In combinatie met een uitgangsstroom van 20 mA is een nauwkeurige overdracht gegarandeerd, zelfs over lange kabelafstanden. Bovendien zijn alle drie de signalen ook in geïnverteerde vorm beschikbaar. Deze differentiële signalen verhogen de immuniteit tegen interferentie van het uitgangssignaal. De voedingsspanning van de encoder is 5 VDC (24 VDC mogelijk op aanvraag).

Dankzij het bijzonder compacte ontwerp kan de MR 38 encoder volledig worden geïntegreerd in de behuizing van zelfs de kleine BLDC-motorseries van Dunkermotoren. Dit betekent dat de signalen rechtstreeks op de motorconnector kunnen worden aangesloten, waardoor een oplossing met één kabel mogelijk is. Deze integratie vermindert niet alleen de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de complete oplossing, maar bespaart ook waardevolle ruimte in toepassingen waar installatieruimte schaars is.

Het resultaat voor de gebruiker is een bijzonder slanke en toch krachtige aandrijving die gegarandeerd voldoet aan de precieze positioneringsvereisten van uw toepassing.

Meer nieuws

Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.
Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...

Met de SL 38 productfamilie heeft Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een nieuwe serie lineaire motoren met hoge prestaties gelanceerd. Als roestvrijstalen versie overtuigt de ServoLine 38 STL (Stainless Steel) met de hoogste materiaalkwaliteit en duurzaamheid