Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

14.03.2024 01:03

Bestand - EKM-VA elastomeer koppeling

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA. Deze roestvrijstalen variant van de beproefde EKM-koppeling kenmerkt zich vooral door zijn bestendigheid tegen chemicaliën, waardoor hij bijzonder geschikt is voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, bijvoorbeeld bij reinigingsprocessen.

De elastomeerkoppelingen zijn steekbare, spelingsvrije en flexibele askoppelingen die zijn ontworpen voor kleine en middelgrote koppels tot 2000 Nm. Ze bestaan uit een kunststof ster met wikkelvormige tanden en een hoge Shore hardheid als verbindend en compenserend element. Deze ster wordt positief en licht voorgespannen in twee zeer nauwkeurig vervaardigde naven met klauwvormige nokken gestoken. De elastische koppelster kan kleine asafwijkingen compenseren, is elektrisch isolerend en biedt een goede trillingsdemping. Er zijn verschillende standaardversies beschikbaar met een spelingsvrije, wrijvingsvergrendelende as-naafverbinding, die zelfs zonder extra spie voor een betrouwbare koppeloverdracht zorgen. De EKM-, ESM-A-, EKH- en EKS-series met expanderende conussen zijn beschikbaar in het standaardassortiment; individuele oplossingen zijn ook mogelijk op aanvraag.

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.