Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

30.03.2024 01:03

KXL metalen balgkoppeling - Bereikt grote dingen

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

De metalen balgkoppelingen van de serie KXL van JAKOB Antriebstechnik GmbH zijn ontworpen voor middelgrote en grote aandrijvingen tot maximaal 65.000 Nm. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is het driedelige ontwerp met een flexibel balgsamenstel als tussenstuk. Dit tussenstuk, bestaande uit een geoptimaliseerde, torsiestijve roestvrijstalen balg met 2 balgassen aan elke kant en een tussenbuis van variabele lengte, is wrijvingsloos verbonden (schroeven ISO 4017/10.9) met de twee naven. Dit maakt de montage aanzienlijk eenvoudiger, omdat het tijdrovende demonteren van de zware aandrijf- of uitvoereenheden tijdens bijvoorbeeld onderhoud of service vermeden wordt. De ontwerper kan kiezen uit verschillende naafvarianten om de specifieke toepassing te optimaliseren. Het bijzonder gunstige massatraagheidsmoment en het rotatiesymmetrische ontwerp zorgen voor een uitstekend dynamisch bedrijfsgedrag. De KXL koppelingen zijn bijzonder geschikt voor nauwkeurige toepassingen zoals drukmachines, afkortfrezen, hoofdspilaandrijvingen, transferassen of tandwielkastverbindingen. Mediatransport of een parallelle aandrijflijn door het inwendige van de koppeling is altijd mogelijk. De verbinding met de assen kan worden uitgevoerd als conische klemringnaaf of als flensnaaf.Naaf typeA:
Krachtgesloten, spelingsvrije conische klemringverbinding - extern - balgmontage kan radiaal vrij worden gedemonteerd. Bij de totale lengte "L4" wordt bij de montage al rekening gehouden met de axiale verlenging van de balg van 4 mm (zie montageschema).

Naaf type B:
Krachtgesloten, spelingsvrije conische klemringverbinding - inwendig - balgdeel NIET radiaal vrij uitneembaar.

Naaf typeF/G:
Montageflens volgens ISO 9409 of klantspecificatie - centrering buiten of binnen. Afmetingen van flensnaaf F en G van L13, L19 en D6, D9, D10, D11, D12 volgens klantspecificatie.

Naaf type A/B:
Krachtgesloten, spelingsvrije conische klemringverbinding - extern / intern. Balgconstructie radiaal NIET vrij uitneembaarMeer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren