Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

17.04.2024 01:04

Populaire series met meer variatie KG-VA, KGH en KGE

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik zijn uitgebreid. Ze waren voorheen verkrijgbaar in 2- en 4-gaats uitvoeringen; de 6-gaats balg is toegevoegd. Dit betekent dat de series nog flexibeler kunnen worden ingezet, grotere asafstanden kunnen worden overbrugd en grotere offsets kunnen worden gecompenseerd. Naast deze series biedt het bedrijf nog vele andere standaardseries of op maat gemaakte producten.


De KG-VA serie

De KG-VA serie in roestvrij staal voldoet aan hoge eisen. De koppelingen zijn verkrijgbaar voor koppelbereiken van 30 - 1000 Nm en asdiameters van 10 - 90 mm. Ze kunnen worden gebruikt in temperatuurbereiken van -40 °C tot +350 °C.

De balg en de naaf worden verbonden door middel van een micro-plasmalasproces. Dit resulteert in constructieve voordelen zoals de gereduceerde totale lengte en reproduceerbare kwaliteit van de veilige en permanente verbindingen tussen metalen balgen en roestvrijstalen of stalen naven. De koppeling biedt absoluut geen speling, hoge concentriciteit en maximale torsiestijfheid. In tegenstelling tot lijmverbindingen is de koppeling absoluut en onbeperkt duurzaam, zelfs onder kritieke bedrijfsomstandigheden.

De koppelingen zijn gekwalificeerd voor transport-, verpakkings- en vulsystemen in de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook in de metallurgie, in de galvanische industrie, in de vacuümsector of op het gebied van apparatuur voor satelliettechnologie wordt de voorkeur gegeven aan roestvrijstalen balgkoppelingen.


De KGE-serie

Met de compacte metalen balgkoppeling KGE is een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld voor alle tandwielkasten met een aandrijfflens. Deze systeemeenheid overtuigt vooral door zijn extreem korte ontwerp met maximale benutting van de stijfheid van de transmissie. Hierdoor heeft de klant zowel een zeer compact machineontwerp als extreem korte positioneringstijden. Net als bij de KG-VA serie wordt ook hier het micro-plasmalasproces gebruikt. De koppelingen zijn verkrijgbaar voor koppelbereiken van 40 - 2000 Nm en asdiameters van 12 - 90 mm. Ze kunnen worden gebruikt in temperatuurbereiken van -40 °C tot +300 °C.


De KGH-serie

De metalen balgkoppeling KGH wordt vervaardigd in het uiterst eenvoudig te monteren halfschalen naafontwerp. Montage en demontage van de koppeling zijn niet langer moeilijk, zelfs niet in krappe installatieomstandigheden. De vaste naafhelften worden op de as geplaatst en vastgeschroefd aan de losse halve schaaldelen. Vooral bij vaste astappen kan onderhoud betekenen dat de aandrijf- en/of uitgangseenheid omslachtig moet worden gedemonteerd, wat niet langer nodig is. De roestvrijstalen variant KGH-VA is ook ideaal voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie en medische technologie.

De KGH-serie is slijtage- en onderhoudsvrij, kan worden gebruikt tot 350°C en omvat asdiameters van 8-85 mm en koppelbereiken van 20 tot 1800 Nm.

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.