Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

11.05.2024 01:05

RK Rose+Krieger vult het RK monitorbevestigingssysteem aan

Drie nieuwe draaibare monitorbevestigingen voor maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid

Monitoren, aanraakpanelen, display- en bedieningsbehuizingen zijn onmisbare elementen in alle sectoren van de industrie en in mobiele machines. Ze moeten niet alleen flexibel gepositioneerd kunnen worden, ze moeten ook veilig gemonteerd kunnen worden - en op de meest uiteenlopende plaatsen. RK Rose+Krieger breidt daarom zijn systeem van RK monitorbevestigingen voor aansluiting op ronde of vierkante buissystemen uit met drie nieuwe draaibare modellen voor montage op vlakke oppervlakken.



Net als het bestaande assortiment bieden de nieuwe monitorbevestigingen uitgebreide flexibiliteit met betrekking tot de aansluitmaten voor de eindapparaten. Monitoren, besturingsbehuizingen enz. worden aangesloten via universele aansluitgaten, gaten met binnendraad of optioneel via RK-aansluitplaten conform VESA-norm 50/75/100. Naast een veilige bevestiging op vlakke oppervlakken hebben alle drie de monitorbeugels een draagvermogen van 10 kg statisch of 3 kg dynamisch. De toepassingsgebieden voor de drie nieuwe modellen variëren van industriële werkstations en beeldschermen op transportbanden tot industriële vrachtwagens, enz.



Monitorbeugel Console

De monitorbeugel Console heeft een vierkante oppervlaktebevestiging met vier aansluitgaten. Hij kan 180° worden gedraaid met een vergrendeling van 15° via een draaipunt aan de kant van de opbouwmontage. Aan de kant van de apparaataansluiting heeft hij een kogelverstelling waarmee hij 60° in alle richtingen kan draaien en vrij kan roteren. Eenmaal geplaatst kunnen zowel de kogelverstelling als het draaipunt zonder gereedschap worden vastgezet met een klemhendel of stergreep. Het vergrendelmechanisme zorgt ervoor dat het apparaat dat aan de monitorbeugel is bevestigd stevig op zijn plaats blijft zitten, zelfs onder dynamische belastingen die worden veroorzaakt door trillingen, vibraties, schokken enzovoort, zoals die voorkomen op machines of in het veld, het vergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat het apparaat dat aan de monitorbeugel is bevestigd veilig op zijn plaats blijft, zelfs onder dynamische belastingen zoals die optreden op machines of terwijl een mobiele machine in beweging is.



Monitorbeugel dubbele kogel

De monitorbeugel met dubbele kogel heeft aan beide zijden een kogelverstelling met 60° zwenkbaarheid in alle richtingen en vrije rotatie. Elke kogelverstelling kan zonder gereedschap veilig worden vastgezet met een klemhendel. De kogelverstelling aan beide zijden biedt een grote flexibiliteit bij het positioneren van de aangesloten apparaten. Met de monitorbeugel met dubbele kogel biedt RK Rose+Krieger een alternatief voor gevestigde series die op de markt verkrijgbaar zijn.



Monitorbeugel dubbele kogel draaibaar

De derde variant heeft een draaipunt van 180° met een vergrendeling van 15° in het midden ten opzichte van de monitorbeugel met dubbele kogel. Ook hier kan de positie stevig worden vastgezet met de klemhendels of de stergreep. Met het draaipunt in het midden en de dubbele kogels aan beide zijden biedt deze monitorbeugel maximale flexibiliteit bij het verstellen van de bevestigde apparaten.

Meer nieuws

Robuuste elektrische cilinders voor binnen en buiten
Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom
Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden