Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

05.06.2024 01:06

Voor veiligheidstoepassingen: PROFIsafe roterende encoder

Nieuwe PROFIsafe encoders gebaseerd op het Industrial Ethernet-platform.


Industrieel Ethernet wordt steeds belangrijker in de automatisering en vooral op het gebied van functionele veiligheid. Op basis van een speciaal ontwikkeld modulair en krachtig Industrial Ethernet-encoderplatform heeft Kübler al een PROFINET-encoder gerealiseerd. Nu presenteert Kübler zijn eerste veilige Industrial Ethernet-encoder: de SIL3/PLe-gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe.

Uw voordelen

Veilige positie met maximaal 27 bit TMR
Onafhankelijke niet-veilige positie met maximaal 36 bit TMR
Nieuwste profielversies PROFINET v2.4.1, encoderprofiel V 4.2, PROFIsafe-profiel v2.6.1, PROFIdrive-profiel v4.2
Eenvoudige inbedrijfstelling via PROFISafe/PROFINET-standaardtelegrammen
Als volgende stap in de uitbreiding van de nieuwe encoderfamilie presenteert Kübler de nieuwe SIL3-gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe-encoder. De encoder verzendt tot 15 bits veilig of tot 24 bits onveilig, evenals volledig redundante multiturn-informatie van 12 bits veilig. Dankzij de platformarchitectuur wordt dit gerealiseerd in exact hetzelfde ontwerp als de F58 PROFINET encoder. De Sendix S58 PROFIsafe is uitgerust met de nieuwste profielen (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profiel v2.6, PROFIdrive profiel v4.2, ENCODER profiel v4.2,).
De encoder voldoet aan encoderklasse 4 en levert de verkregen meet- en diagnosegegevens via de standaard veiligheidstelegrammen 36/37. Met de geïntegreerde webserver is de nieuwe Sendix S58 100% toekomstbestendig. Bij Kübler heeft het merk Sendix altijd gestaan voor maximale robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij de robuuste lagerstructuur in Safety-LockTM design en de hoge beschermingsgraad tot IP67 zijn de nieuwe PROFIsafe encoders geschikt voor vrijwel elke toepassing.

Het platformconcept op het gebied van functionele veiligheid biedt bijzondere voordelen
De S58 multiturn encoders zijn uitgerust met multiturn tandwielen. Dankzij het nieuwe ontwerp, zonder klassieke veldbusafdekking, zijn de nieuwe encoders ruimtebesparend en dus ideaal voor zelfs de krapste installatieruimten. Bovendien kunnen speciale klantvereisten worden gerealiseerd, zowel op het gebied van firmware als hardware: van speciale standaardconfiguraties, extra telegrammen, goedkeuringen (Ex 2/22), oppervlaktebescherming voor extreme vereisten tot optionele functies.

Voor Kübler is "toekomstbestendigheid" een speciaal kenmerk van dit nieuwe Industrial Ethernet-platform. Nieuwe firmwareversies kunnen direct worden geïnstalleerd via een update. Dit gebeurt snel en eenvoudig via de geïntegreerde webserver in de encoder. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om aan toekomstige toepassingseisen te voldoen. Deze functie wordt gecompleteerd door het gebruik van de nieuwste / nieuwste protocolstacks, die aanzienlijk meer functies bieden.

Toepassingen

Algemene machinebouw, magazijnlogistiek, theaterindustrie, kranen, havenkranen, intralogistiek - AGV's, stapelkranen, transporttechniek, hef-/schaartafels, robotica, scheepvaart.

Meer nieuws




Vakbeurs All About Automation Düsseldorf Vertegenwoordigd door:




VakbeursAll About Automation Chemnitz Vertegenwoordigd door:

Fri...


De zomer is in volle gang en daarmee ook een reeks spannende beurzen en evenementen die je...

Betrouwbare transmissie van Industrial Ethernet is nu ook mogelijk in 85 mm formaat.

De K...

Contactloze positiemeting geschikt voor de zwaarste omstandigheden.

18.06.2024 01:05

Hellingsensoren


Nauwkeurige en betrouwbare metingen - geschikt voor gebruik in de zwaarste omgeving...