Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

 • DIN EN ISO 9001:2015
 • Reach
 • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

 • DIN EN ISO 9001:2015
 • Reach
 • RoHS

06.06.2024 01:06

IO-Link - deuropener voor Industrie 4.0

Eenvoudig. Netwerken. Onafhankelijk.

Eenvoudig. Netwerken. Onafhankelijk.
 • Roterende encoders, trekkoord-encoders en LCD-touchdisplays
 • Snelle en eenvoudige inbedrijfstelling
 • Directe communicatie van de controller naar de sensoren
 • Geschikt voor alle veldbustoepassingen
 • Een deuropener voor Industrie 4.0

Geschikte encoders, trekkoord-encoders, meetwielsystemen en LCD touch displays voor uw toepassing.

IO-Link raakt steeds meer ingeburgerd op de markt - en de trend stijgt. Vandaag de dag wordt IO-Link gebruikt in werktuigmachines, productielijnen, intralogistiek en verpakkingsmachines. IO-Link staat voor eenvoud, kostenreductie en als toegangspunt voor het implementeren van toekomstige Industrie 4.0 concepten. IO-Link producten van Kübler openen nieuwe mogelijkheden voor uw toepassing. Laat ons uw bestaande of nieuwe machines / systemen toekomstbestendig maken. Onze IO-Link-experts adviseren u graag.

Uw voordelen met IO-Link-producten van Kübler


Tijd- en kostenbesparingen
IO-Link-producten zijn al merkbaar tijdens de installatie/inbedrijfstelling. Dankzij de ongevoelige overdracht van IO-Link-communicatie worden hiervoor eenvoudige en niet-afgeschermde kabels gebruikt. Kübler-producten worden aangesloten met gestandaardiseerde industriële M8- of M12-connectoren. Voor slimme sensoren komen de parametergegevens rechtstreeks van de controller en hoeven ze dus niet handmatig geparametreerd te worden. Het resultaat is een machine die sneller klaar is voor gebruik.

Efficiënte productie dankzij Smart Sensor Profile
Gebruikers kunnen hun machines of volledige productie snel en flexibel optimaliseren om te voldoen aan hun behoeften/vereisten tijdens het gebruik. Dit is mogelijk met het Smart Sensor Profile van IO-Link. Dankzij vooraf gedefinieerde profielklassen en de bijbehorende opgeslagen functieblokken kan het vervangen van een sensor of het overschakelen op een andere sensortechnologie van dezelfde profielklasse of andere aanpassingen aan de meetwaarden snel en eenvoudig worden geïmplementeerd.

Onafhankelijk te gebruiken
Door IO-Link te gebruiken, kiest u voor een gestandaardiseerde en veldbusonafhankelijke interface die, als een point-to-point verbinding, directe communicatie mogelijk maakt van het besturingssysteem tot op het laagste automatiseringsniveau. iO-Link masters kunnen daarom worden gebruikt om een groot aantal IO-Link apparaten in bijna elk veldbus- en besturingssysteem in een netwerk op te nemen.

Diagnose en conditiebewaking op afstand
De procesgegevens van een IO-Link apparaat die in platte tekst worden geleverd, bieden onderhoudstechnici een diepgaand inzicht in de processen en toepassingen. Hierdoor kunnen reparaties met vooruitziende blik worden gestart en nieuwe onderhoudsconcepten worden opgesteld. Het heeft ook een positief effect op onderhoud op afstand, omdat dit gemakkelijker kan worden georganiseerd dankzij IO-Link communicatie.

Industrie 4.0 / IIoT ready
Netwerk- en intelligente producten zijn een voorwaarde voor Industrie 4.0. Kübler IO-Link producten Ze zijn in staat om te zeggen: "Wie ben ik? Waar ben ik? Hoe voel ik me?". Naast de klassieke meettaak en het verzenden van meetwaarden, moeten sensoren ook over andere functionaliteiten beschikken om producten in een netwerk op te nemen en extra informatie te verzamelen of te verzenden. Met IO-Link worden de door Kübler gedefinieerde "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectiviteit, Identificatie, Diagnostiek, Aanpasbaarheid) volledig ondersteund.


Meer nieuws

Nieuwe PROFIsafe encoders gebaseerd op het Industrial Ethernet-platform.

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op de

Sindex beurs in Bern


...

Nieuwe PROFIsafe-encoders op basis van Industrial Ethernet-platform.
Industrial Ethernet wor...

MeetwielsystemenSystemen voor snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting

Meetwie...

Dankzij vroegtijdige technologische besprekingen is een toekomstbestendige oplossing met toegevoegde waarde ontstaan.
Geschikte roterende encoders, draadaangedreven encoders en LCD-aanraakschermen voor uw toepassing.