Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebruikt en zuinig klemelement. Deze klemtechniek garandeert de hoogste klemkrachten en maximale bedrijfszekerheid zonder extra montagewerkzaamheden - en is zeer eenvoudig handmatig te bedienen. Alles wat hiervoor nodig is, is een SW 17 steeksleutel. We raden echter aan om een momentsleutel te gebruiken om exacte, reproduceerbare klemkrachten te garanderen. Het speciale binnenwerk, een geïntegreerd planetair tandwielmechanisme, verveelvoudigt het handmatige aanhaalmoment.


De klemmoeren hebben hun duurzaamheid bewezen op een speciaal ontworpen testbank. Ze werden onderworpen aan een continue belasting van 10.000 belastingscycli en konden alle verwachtingen bevestigen.


De klemmoer bevestigt de planetaire tandwielen met stabiele klauwen in plaats van bouten, waardoor ruimte wordt gecreëerd en het krachtbereik wordt vergroot. Het geharde en getemperde stalen materiaal en de oppervlaktecoating die tegen corrosie beschermt, garanderen een lange levensduur van de klemelementen. De mechanische spanmoer MCA is onderhoudsvrij onder normale bedrijfsomstandigheden en kan worden gebruikt in speciale versies tot 400°C.


De krachtige spanmoeren worden gebruikt in alle gebieden van de machinebouw waar hoge klemkrachten nodig zijn. Bijvoorbeeld voor het economisch opspannen van pers- en ponsgereedschappen of voor het opspannen van werkstukken tijdens het verspanen. Maar er zijn ook universele toepassingsgebieden in de staal- en opspanbouw.


De MCA-serie is verkrijgbaar met klemschroeven van M12 tot M64 en met klemkrachten tot 200 KN in het standaardprogramma.


Varianten


In de versie MCA-S/MCA-T zijn de elektrische spanmoeren uitgebreid met een ster- of T-greep voor eenvoudige handmatige bediening.

De nieuwste MCA-DB serie heeft al een geïntegreerde koppelbegrenzer. Dit betekent dat er geen momentsleutel nodig is en dat overbelasting van de spanmoer effectief wordt voorkomen.

Meer nieuws

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

Hoe je eenvoudig grote en zware werkstukken opspant

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...