Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

16.06.2024 02:06

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare spanmechanismen voor diverse toepassingen.


Ze zijn ideaal voor situaties waarin bewegende machineonderdelen tijdelijk moeten worden vastgezet, zoals in de opspanconstructie of voor het spannen van werkstukken en gereedschappen. De veerspansystemen werken volgens een combinatie van mechanische en hydraulische principes. De klemkracht wordt mechanisch opgewekt door voorgespannen schijfveren, terwijl hydrauliek alleen nodig is om de elementen los te maken om de trekstang of drukbout los te maken.


Hierdoor blijft de klemkracht constant hoog, ongeacht de oliedruk of lekverliezen, wat de bedrijfszekerheid verhoogt. De druk- of trekzuiger wordt dus afwisselend beïnvloed door de schijfveersamenstelling of de hydraulische druk. Als de oliedruk toeneemt, wordt de veerconstructie samengedrukt en neemt de veerkracht toe totdat de gewenste klemkracht is bereikt.


Om de duw- of trekzuiger te ontgrendelen is een hogere hydraulische druk nodig, die evenredig is met de ontgrendelingsslag. Een ander voordeel is dat de insteldruk alleen nodig is voor de fijnafstelling van de kracht tijdens de eerste montage. In de normale bedrijfscyclus worden de cilinders zonder druk of met een drukontlasting bediend. Bij veerbelaste cilinders wordt een spandoorn of trekstang in de schroefdraadboring van de spanzuiger geschroefd en vastgezet (op verzoek leverbaar uit één stuk of met een speciale schroefdraad).







Voor de bediening is alleen een hydraulische eenheid nodig, die moet zijn uitgerust met een manometer, een overdrukventiel, een schakelmagneetventiel en een drukschakelapparaat. De hydromechanische veerspansystemen bieden talloze voordelen, zoals korte bedieningstijden van de hydraulische eenheid, lage aanschafkosten, meer bedrijfszekerheid, veelzijdige toepassingsgebieden en eenvoudige bediening.

Meer nieuws

Tandkoppelingen met spiebaan voor versnellingsbakken

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...