Catalogus

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Kabelomvormers voor 0,1 mm² tot 100 mm² van Schuetz messtechnik

De MAT1000 omvormer wordt gebruikt om de elektrische weerstand van kabel-, draad- en andere materiaalmonsters te meten bij de inspectie van inkomende goederen, productiecontrole en kwaliteitsborging. Het testmonster, een zogenaamd meter monster van een kabel of draad, wordt in de omvormer geklemd en de elektrische weerstand tussen de twee potentiaalpunten, die precies 1000 mm uit elkaar liggen, wordt gemeten.

In combinatie met apparaten uit met name de MR200/250/300C-A serie kunnen met de MAT1000 omvormer elektrische weerstanden gemeten worden van 200 m tot ongeveer minder dan 100 7 per meter, wat overeenkomt met doorsneden van ongeveer 0,1 mm² tot meer dan 100 mm². Een homogene stroomverdeling, een voorwaarde voor zeer nauwkeurige metingen, wordt bereikt door de ruimtelijke afstand tussen de potentiaalaftakking en de stroomaansluiting.

Het is ongeveer acht keer de grootste toelaatbare diameter. Een stabiel en torsiebestendig bed van licht metaal, niet roestend, met twee vaste kleminrichtingen zorgt ervoor dat het testmonster stevig vastgehouden wordt. een grove voorinstelling van de klembekken maakt aanpassing aan de diameter mogelijk, terwijl de snelspanhendels zorgen voor een soepele werking in het testveld.

De transducer kan onder water gebruikt worden. Een kunststof geleiderail die meegeleverd wordt, kan gebruikt worden om doorbuigen van dunne draden en dus lengteveranderingen te voorkomen. Maar bovenal zorgt een groef in de geleiderail ervoor dat het testmonster beschermd wordt tegen tocht en dus tegen snelle veranderingen in temperatuur en weerstand.