Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

29.06.2024 02:06

Magnetische lengtemeetsystemen

Contactloze positiemeting geschikt voor de zwaarste omstandigheden.

In een lineair magnetisch meetsysteem wordt het sensorsysteem, ook wel scankop of sensor genoemd, contactloos over een gecodeerde magneetband geleid. Je kunt kiezen tussen incrementele en absolute sensoren. Het meetsysteem is ongevoelig voor stof, spanen en vocht en is bestand tegen vele vloeistoffen en oliën. Er is een brede waaier aan interfaces beschikbaar voor de respectieve toepassingen. Kübler biedt u altijd de optimale sensortechnologie voor uw toepassing. Dit wordt ondersteund door talloze bestelmogelijkheden en de mogelijkheid om aanpassingen en speciale oplossingen voor u te realiseren.

Incrementeel of absoluut Het meetsysteem bestaat uit een sensor en de bijbehorende magneetband. U kunt kiezen tussen incrementele en absolute meetsystemen.

Incrementele

incrementele meetsystemen bepalen de actuele positie of de afgelegde afstand door pulsen te tellen via een geschikte regelaar. Bij een magnetisch lengtemeetsysteem worden de poolveranderingen op de magneetband geanalyseerd en tussenliggende waarden geïnterpoleerd.

Absoluut

Absolute meetsystemen gebruiken een uniek codepatroon om de betreffende positie te bepalen. In tegenstelling tot een incrementeel systeem heeft een absoluut meetsysteem geen referentierun nodig. Bij een stroomstoring is de huidige positie direct na het opnieuw inschakelen beschikbaar.

Meer nieuws




VakbeursAll About Automation Chemnitz Vertegenwoordigd door:

Fri...


De zomer is in volle gang en daarmee ook een reeks spannende beurzen en evenementen die je...

Betrouwbare transmissie van Industrial Ethernet is nu ook mogelijk in 85 mm formaat.

De K...

18.06.2024 01:05

Hellingsensoren


Nauwkeurige en betrouwbare metingen - geschikt voor gebruik in de zwaarste omgeving...

Eenvoudig. Netwerken. Onafhankelijk.
Nieuwe PROFIsafe encoders gebaseerd op het Industrial Ethernet-platform.