Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

25.07.2024 02:07

RK Rose+Krieger bedient een breed scala aan toepassingen met de LD-serie

Robuuste elektrische cilinders voor binnen en buiten

Elektrische cilinders kunnen zeer eenvoudig en nauwkeurig worden gepositioneerd met een hoge herhalingsnauwkeurigheid. De lineaire aandrijvingen worden niet alleen gebruikt in binnentoepassingen, maar ook steeds meer in buitentoepassingen. De leverancier van oplossingen RK Rose+Krieger heeft deze trend herkend. Met de LD-serie biedt het elektrische cilinders die geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik.



RK Rose+Krieger biedt een breed scala aan elektrische cilinders, van eenvoudige korte slag cilinders met een zeer goede prijs / prestatie-verhouding tot zware lineaire cilinders. De robuuste componenten van de LD serie zijn ontworpen voor zowel indoor industriële toepassingen als outdoor gebruik, bijvoorbeeld in de agrarische sector of voor mobiele machines.



Elektrische cilinders zijn zelfremmende lineaire actuatoren dankzij hun trapeziumvormige spindelaandrijving. Dit betekent dat er geen energie geleverd hoeft te worden om de elektrische cilinder in stilstand in positie te houden. Een ander voordeel van elektrische cilinders is dat ze onderhoudsarm en lekvrij zijn, omdat ze geen hydraulische vloeistoffen of perslucht nodig hebben. De LD-serie heeft ook tal van positieve kenmerken. De cilinders zijn bijvoorbeeld ontworpen met beschermingsklasse IP69K (statisch) dankzij een speciale afdichting. Dit betekent dat ze ook gemakkelijk kunnen worden gereinigd met een hogedrukstoomreiniger. Ze bieden ook tal van elektronische functies. Onder andere de slag en snelheid kunnen worden aangepast. De aandrijvingen kunnen eenvoudig worden geselecteerd en geconfigureerd met behulp van een online tool.



LD-serie: Compact, robuust en krachtig

De LD75 elektrische cilinder is speciaal ontworpen voor gebruik onder extreme omstandigheden, zoals in landbouwmachines, off-highway voertuigen, gemeentelijke machines en offshore toepassingen. Omgevingstemperaturen van -40 tot 85 °C zijn net zo zwaar voor de elektrische cilinder als de sterke trillingen van een bouwmachine. Dankzij de hoge beschermingsklasse IP69K (statisch) is de behuizing zelfs bestand tegen de straal van een hogedruk-/stoomreiniger zonder problemen. De LD75 is verkrijgbaar voor een maximale trek- en drukkracht tot 750 N en een maximale traploze slag tot 130 mm bij verplaatsingssnelheden tot 50 mm/s.



De LD1000 lineaire actuator is een onderhoudsvrije, hoogwaardige actuator van de nieuwste generatie, die verkrijgbaar is in twee varianten met beschermingsklasse IP69K (statisch). De modelvariant LD1000C (met regelaar) heeft een volledig geïntegreerde, updatebare regelaar in de behuizing en is onder andere geschikt voor synchroon bedrijf van meerdere aandrijvingen. Het identieke LD1000E-model is uitgerust met eindschakelaars in plaats van een regelaar. De LD1000 is leverbaar voor een slag van maximaal 1.000 mm en een maximale kracht van 10.000 N bij snelheden tot 156 mm/s. Hij garandeert een veilig gebruik in koude en warme omstandigheden tussen -20 en +65 °C.

Meer nieuws

Drie nieuwe draaibare monitorbevestigingen voor maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid
Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom
Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden