Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

17.08.2024 01:08

Metalen balgkoppeling KG

Breed scala aan toepassingen

De metalen balgkoppelingen van de KG-serie, optioneel ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie als de "KG-VA" serie, voldoen aan hoge eisen. Het vermogen wordt overgebracht via torsiestijve roestvrijstalen balgen met twee, vier of zes assen. De koppelingen zijn verkrijgbaar voor koppelbereiken van 5 (MKG) - 3000 Nm (KG) en asdiameters van 12 - 100 mm. Ze kunnen worden gebruikt in temperatuurbereiken van -40 °C tot +300 °C.



eén zijde is ontworpen als een op maat gemaakte flens of naaf voor machinezijdige aansluiting, terwijl de radiale klemnaaf aan de andere zijde een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt (EASY klemnaaf) en een absoluut spelingsvrije, veilige en krachtgesloten overdracht van de koppels garandeert, zelfs zonder spie.



de balg en de naaf zijn met elkaar verbonden door middel van een micro-plasmalasproces. Dit resulteert in ontwerpvoordelen zoals de hier getoonde kleinere totale lengte.



De koppeling biedt absolute spelingvrijheid, hoge concentriciteit en maximale torsiestijfheid. De koppelingen worden vooral gebruikt aan de ingangszijde van spelingsarme worm- of planetaire tandwielkasten. De roestvrijstalen versie is ideaal voor transport-, verpakkings- en vulsystemen in de voedingsmiddelenindustrie.



Maar ook in de metallurgie, de galvano-industrie, in de vacuümsector of op het gebied van apparatuur voor satelliettechnologie zijn roestvrijstalen balgkoppelingen geliefd.

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...

Hoe je eenvoudig grote en zware werkstukken opspant