Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

10.09.2024 01:09

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichtheid en kleinere buitenafmetingen. Tegelijkertijd wordt het veiligheidsaspect, zoals bescherming tegen botsingen bij machineongevallen, steeds belangrijker door de toenemende automatisering en dynamiek.


Met de SKB-veiligheidskoppeling heeft JAKOB Antriebstechnik een oplossing ontwikkeld die voldoet aan de eisen voor overbelastingsbegrenzing en aanrijdbeveiliging voor indirecte aandrijvingen. Het grote voordeel van de SKB-serie is te danken aan de combinatie van verschillende eigenschappen: hoge vrijgavemomenten, een compact ontwerp, eenvoudige montage dankzij de klemringnaaf, hoge concentriciteit en lagerbelasting en de ongecompliceerde instelling van het vrijgavemoment.


Extreem hoge loskoppels kunnen worden bereikt door gebruik te maken van hoogvast tempereerstaal met oppervlakteharding of plasmacoating van de functionele oppervlakken. De bijzonder robuuste kogelkooi speelt een doorslaggevende rol bij "terugslag" bij hoge snelheden. Bovendien beschermt een labyrintafdichting het vetgesmeerde ontkoppelingsmechanisme tegen zware vervuiling of uitwassen. De klemringnaven van de SKB-serie maken ook grotere boringen en asdiameters mogelijk in vergelijking met conische naven.



Een breed scala aan combinatiemogelijkheden

De SKB veiligheidskoppeling kan naar wens worden uitgebreid met metalen balgen of elastomeer koppelstukken. JAKOB biedt een breed scala aan naafontwerpen en compensatie-elementen in verschillende maten. Een goed doordacht modulair systeem maakt kosteneffectieve productie in kleine series mogelijk en zorgt voor korte levertijden.

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...

Hoe je eenvoudig grote en zware werkstukken opspant