Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

29.09.2024 01:09

Nieuw bij norelem: Bevestigingssystemen voor meettechniek

norelem breidt zijn assortiment uit met modulaire bevestigingssystemen voor meettechnologie. Ze zorgen voor betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten door de positionering van testonderdelen te optimaliseren. Nauwkeurige meettechnologie is cruciaal in de automatisering om de productkwaliteit te garanderen door continue bewaking van meet- en testgegevens. norelem onderscheidt zich van de concurrentie met zijn flexibele modulaire oplossing.



Bevestigingssystemen helpen om testonderdelen veilig en met herhaalbare nauwkeurigheid te bevestigen met de laagst mogelijke klemkracht. norelem onderscheidt zich bewust van de klemtechniek en verwijst "alleen" naar bevestigingssystemen, omdat er aanzienlijk lagere krachten nodig zijn om zelfs complexe systemen op te zetten. De gestandaardiseerde modules maken snelle omschakelingen mogelijk voor constant veranderende meettaken, bijvoorbeeld in de etiketteer-, laser- en doseertechnologie, handling en de voedingsmiddelenindustrie.



Voor eenmalige fixatie en terugkerende meettaken

norelem heeft diverse oplossingen voor gangbare meettechnologieën in het programma: opspanmiddelen voor tactiele meting van onderdelen op coördinatenmeetmachines, voor optische meetprocessen en oppervlakte- en contourmetingen, en op aanvraag ook voor andere processen.

norelem biedt een grote keuze aan combineerbare standaardmodules, waaronder basishouders, uitbreidingsmodules, manipulatie-eenheden en opspanelementen. Dankzij de gestandaardiseerde interface kunnen ze nauwkeurig bevestigd en gecombineerd worden tot nieuwe opspanningen met herhaalbare nauwkeurigheid - een resourcebesparende en kosteneffectieve oplossing. Bovendien kunnen alle meetpunten in één keer worden bereikt.



Eenvoudig te monteren, demonteren en hergebruiken

Sets met klemelementen kunnen ook worden besteld, elk voor coördinatenmeetmachines, oppervlakte- en contourmetingen en optische meetmethoden. De sets bestaan uit een vooraf gedefinieerde selectie van producten; ze bevatten altijd basis-, montage- en klemelementen. Hierdoor kunnen eenvoudige en complexe opspan- en meetopstellingen eenvoudig worden opgezet en gedemonteerd en werkstukken snel worden opgespannen. De slijtvaste, onderhoudsvrije componenten kunnen altijd worden aangepast aan nieuwe testtaken en dus opnieuw worden gebruikt - zonder herkalibratie. Het nieuwe snelwisselpalletsysteem maakt het ook mogelijk om buiten het optische meetapparaat op te stellen.

Meer nieuws

norelem breidt zijn assortiment standaardonderdelen uit

norelem scharnieren voor aluminium profielen

Scharnieren zijn overal...

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live