Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

01.10.2024 01:10

Positief vergrendelende askoppeling

Tandkoppelingen met spiebaan voor versnellingsbakken

Balgkoppelingen worden gebruikt om twee astappen met elkaar te verbinden, zoals in motoren en tandwielkasten van een aandrijfeenheid. Deze koppelingen moeten torsiestijf, flexibel, eenvoudig te installeren, kostenefficiënt, nauwkeurig en extreem veerkrachtig zijn. De balgkoppelingen met interne vertanding van JAKOB Antriebstechnik voldoen aan al deze eisen.

De combinatie van klemnaaf en splines in de as-naafverbinding biedt aanzienlijke voordelen, vooral voor tandwielkasten, omdat de onbalans zeer laag is. Dit ontwerp is ideaal voor zowel hoge, eenzijdige als wisselende en intermitterende koppels. Voor de montage op de motoras wordt de klemnaaf elastisch geëxpandeerd door de klemschroef los te draaien tegen een zogenaamde EASY-pen om de nodige tegendruk te genereren. De koppeling kan dan eenvoudig op de as worden gemonteerd en met een inbus worden vastgezet. Wanneer de motor en de versnellingsbak met elkaar verbonden zijn via een lantaarn, centreert de koppelingsnaaf zichzelf automatisch en wordt deze met een positieve passing op de splines-as van de versnellingsbak gemonteerd, zonder dat er nog een ingewikkelde aandraaiing nodig is via montagegaten in de lantaarn.

De nauwkeurig vervaardigde interne vertanding en het volledig testen zorgen voor een uiterst nauwkeurige verbinding met de aandrijfas, waardoor de installatieruimte wordt verkleind en er geen extra verbindingselementen nodig zijn - een duidelijk voordeel in termen van kosteneffectiviteit. Een optionele positieve aandrijving zorgt ook voor een grotere betrouwbaarheid en veiligheid in het geval van balgbreuk door overbelasting of een te grote asuitlijning. Deze eigenschap is vooral belangrijk voor tandwielkasten in de robotica, bijvoorbeeld om te voorkomen dat een robotarm naar beneden valt.

JAKOB Antriebstechnik biedt deze koppelingen voor alle gangbare splinesassen volgens DIN 5480. Koppels tot 4000 Nm kunnen worden overgebracht en de maximale asdiameter is 102 mm.

Andere nominale afmetingen of speciale uitvoeringen zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de fabrikant

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...