Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

12.09.2024 01:09

Volledig geïntegreerde kostenefficiënte controller

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs

De BG 42 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is al lang ingeburgerd in een breed scala van toepassingen en industrieën. Nu brengt de fabrikant van aandrijftechniek een nieuwe geïntegreerde regelaar op de markt. De BG 42 dGo maakt indruk met hoge prestaties voor een bijzonder betaalbare prijs. De volwaardige 4-kwadrantregelaar kan af fabriek worden geparametreerd en kan eenvoudig worden aangestuurd via de ingangen. Hij benut ook het volledige potentieel van de motor, ongeacht de gekozen lengte en nominale spanning (BG 42x15 12V tot BG 42x45 48V).

Door de controller in de motorbehuizing te integreren en de bedrijfsparameters te optimaliseren, kan een bijzonder efficiënte aandrijving worden geconfigureerd die waardevolle energie bespaart en de looptijd van batterijgevoede apparaten aanzienlijk verlengt.

Dankzij configureerbare aansluitingen kan de volledige functionaliteit van de in de toepassing vereiste motor in kaart worden gebracht met zo weinig mogelijk draden. In de basisversie zijn bijvoorbeeld naast de voeding slechts één analoge ingang, één snelheidsuitgang en twee digitale ingangen nodig om het volledige potentieel te benutten.

Beschermingsklasse vereist? Geen probleem! De nieuwe dGo-controller kan ook worden geïntegreerd in de robuuste BG45-versie, die is uitgerust met hybride stekkers en beschikbaar is tot IP65. In pomptoepassingen bijvoorbeeld maakt de nieuwe BG42 dGo-controller een nauwkeurig geregelde snelheid en een exacte configuratie van het vereiste debiet mogelijk, wat de efficiëntie van een dergelijk systeem sterk verbetert. De koppelbegrenzing kan echter ook nauwkeurig en reproduceerbaar af fabriek worden ingesteld voor elke toepassing, wat bijvoorbeeld nodig is voor melkrobots of riemspanningscontrole in productiesystemen. Met de BG 42 dGo biedt Dunkermotoren een bijzonder economisch aandrijfconcept dat optimaal geconfigureerd kan worden voor vele toepassingen.

Meer nieuws

Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen