Catalogus

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Terug naar het overzicht

NIB-magneten (NdFeB) van HME - Technologies GmbH

Product aanvraag  

Het beste in magnetische prestaties en energie. De NdFeB-magneet is momenteel de sterkste die beschikbaar is.

Algemene informatie:
Neodymium Iron Boron (NdFeB)-magneten, van de klasse Zeldzame Aarde, zijn sinds het midden van de jaren 1980 commercieel verkrijgbaar. Hun populariteit is snel gegroeid wegens hun hoog Maximum Energieproduct en hun brede waaier van beschikbare vormen, grootte, en rangen.

Vandaag, is een Remanence van meer dan 1,4 Tesla mogelijk. Energieproducten tot 50MGOe zijn momenteel beschikbaar. De meeste NdFeB-magneten zijn anisotroop en kunnen alleen in de oriëntatierichting worden gemagnetiseerd. In het algemeen zijn magnetiseervelden van ongeveer 30KOe nodig om NdFeB magneten te verzadigen.

Een belangrijk nadeel van de NdFeB magneet is zijn gevoeligheid voor corrosie. Om ongewenste oxidatie te voorkomen worden de afgewerkte magneten daarom voorzien van een zink-, nikkel-, tin-, al-, au- of epoxylaag. De NdFeB-magneten worden geproduceerd in grote blokken die in een matrijs worden geperst en vervolgens gesinterd. Een kleiner blok, een schijf, een ring, een staaf of een rotor wordt uit het grote blok gesneden met behulp van een computergestuurde elektrodraad of een diamantschijf, geboord met speciale boren, en ten slotte geslepen.

Hoe langer hoe meer, NdFeB-magneten zullen, waar mogelijk, de SmCo-magneet vervangen, vanwege de lagere prijs.
Temperatuureffecten:
De magnetische eigenschappen van NdFeB gaan aanzienlijk achteruit bij blootstelling aan temperaturen van meer dan 130°C, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de permeantiecoëfficiënt. In de regel kunnen NdFeB-magneten met een hogere permeantiecoëfficiënt hogere temperaturen verdragen zonder verlies van magnetische eigenschappen. Bedrijfstemperaturen tot 200°C zijn mogelijk.

Toepassingen:
Motoren, generatoren, geleiding van geladen deeltjesbundels, koptelefoons, vasthoudsystemen, instrumentatie, luidsprekers, magnetische lagers, magnetische koppelingen, magnetische resonantie, magnetische scheidingen, microfoons, deeltjesversnellers, relais, schakelaars, en nog vele andere toepassingen.

Product aanvraag