Catalogus

LK Metallwaren GmbH

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

Terug naar het overzicht

Luchtgordijn van LK Metallwaren GmbH

Product aanvraag  

Hetbinnendringen van koude lucht voorkomen

Medewerkers in de goederenontvangstruimte weten het maar al te goed: bij lage buitentemperaturen dringt koude lucht het gebouw binnen telkens wanneer de deuren van de hal worden geopend. De gevolgen zijn onaangenaam, in het ergste geval schadelijk voor de gezondheid.
Ze variëren van korte rillingen tot permanente fysieke stress door de wisselende temperaturen en hun negatieve effect op het immuunsysteem.

Aanzienlijke vermindering van koude lucht

Het LK-deur-luchtgordijn levert een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid koude lucht die binnenkomt wanneer de deuren van de hal vaak worden geopend. De werking: De door de halverwarming voorverwarmde lucht wordt via individuele ventilatiemodules uit het bovenste gedeelte van de hal aangezogen en door specifiek instelbare spleetmondstukken voor de deur naar beneden geleid. De hoge luchtsnelheden die hierbij effectief zijn, verminderen de hoeveelheid koude lucht die in de hal stroomt aanzienlijk: de hal blijft de hele tijd warm. Het LK deurluchtgordijn is verkrijgbaar in een "onverwarmde" en "verwarmde" versie; de laatste wordt vooral gebruikt in gevoelige productieruimten.

Zelfdragende behuizingsconstructie

Afhankelijk van de buitentemperatuur wordt het LK-luchtgordijn automatisch bediend via het deurcontact of rechtstreeks via de deurregeleenheid. Het kan worden gebruikt voor elke deurmaat: De deurbreedte bepaalt het aantal modules.

Belangrijk: De luchtcondities in de hal moeten in balans zijn (geen onderdruk) voor een goede werking van het systeem.

Product aanvraag