Catalogus

LK Metallwaren GmbH

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

Terug naar het overzicht

Ventilatie installaties (REKU) van LK Metallwaren GmbH

Product aanvraag  

Een permanent geregelde ventilatie is onontbeerlijk voor een aangename en steeds gezondere werkomgeving in industriële en commerciële hallen.

Het LK ventilatiesysteem REKU van LK Metallwaren heeft hiervoor alle voorwaarden en overtuigt door zijn buitengewone energie-efficiëntie.

Bovendien kan het naar wens worden uitgebreid met een warmtepomp voor energiebesparing, met een airconditioningsysteem of met een koelmachine voor constante koeling.

Voer vervuilde proceslucht af!
Ventilatiesystemen werken meestal volgens het tweerichtingsprincipe. de ruimten worden via de ene voorzien van verse lucht, terwijl de andere de "gebruikte" proceslucht gefilterd naar buiten transporteert. De toevoer- en afvoerluchtstromen worden niet gemengd.

REKU ventilatiesystemen verdelen de toevoerlucht via een thermisch gestuurde uitblaaskop, een textielluchtgeleidingssysteem of een toevoerluchtkanaal. Als de lucht in de hal verontreinigd is met aërosolen, kunnen speciale filters worden geïntegreerd in de afvoerluchtstroom: Zo kan vervuiling van de hal en het systeem worden voorkomen.

Tot 84 procent warmteterugwinning
Onze geïntegreerde platenwarmtewisselaar gebruikt de warme hallucht om de aangezogen verse lucht te verwarmen wanneer de buitentemperatuur koud is. Op deze manier kan tot 84 procent van de energie worden teruggewonnen uit de warme proceslucht via het warmteterugwinningssysteem (HRU) en kan het energieverbruik aanzienlijk worden verlaagd.

Als een hogere haltemperatuur vereist is, kan het ventilatiesysteem worden uitgebreid met een directe verdamper, vloeibaar gas, warmwaterpomp of elektrische batterij. Dit bespaart energie en is 100 procent CO2-neutraal.

Hoge prestaties voor optimale luchtverversing
Afhankelijk van de prestatie-eisen zijn er twee soorten systemen verkrijgbaar. Het REKU 7 ventilatiesysteem bereikt een nominaal luchtvermogen tot 7.000 m3/u, de REKU 10 zelfs tot 10.000 m3/u.

Op basis van de respectieve afmetingen van het gebouw en de prestatievereisten ter plaatse kunnen beide systeemtypes naar wens met elkaar worden gecombineerd.

Voortdurend afkoelen van hoge haltetemperaturen
Sterke zonnestraling of een verhoogde afvoer van proceslucht kunnen de temperaturen in productie- en opslaghallen zodanig doen stijgen dat dit een nadelig effect heeft op het halklimaat en de productie of opslag van producten. Om dit te voorkomen kan het REKU ventilatiesysteem worden gecombineerd met een warmtepomp, een airconditioning of een koelmachine, afhankelijk van de vereisten. Op deze manier kunnen constante temperaturen in de hal worden gehandhaafd.

Met het LK REKU ventilatiesysteem in combinatie met warmtepompen, airconditioningunits of een koelmachine worden producten en goederen beschermd en wordt het ruimteklimaat aanzienlijk verbeterd voor aangename werkomstandigheden.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Ventilatie installaties

Ventilatiesysteem voor galvaniseren, voedselproductie (RK-K)

Continue luchtuitwisseling bij constante temperatuur

Industriële hallen, zoals die welke veel gebruikt worden voor de verwerking, productie en opslag van grondstoffen,...