Catalogus

LK Metallwaren GmbH

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

Terug naar het overzicht

Luchtcollectoren op zonne-energie van LK Metallwaren GmbH

Product aanvraag  

Grondstofzuinige verwarming van hallen

Het gebruik van zonneluchtcollectoren wordt ook steeds populairder voor het verwarmen van hallen, omdat ze zonne-energie op een zeer efficiënte manier kunnen omzetten in warmte. In deze kernfunctie vormen ze een aanvulling op de LK warmeluchtgeneratoren en ventilatiesystemen die ze ondersteunen bij het verwarmen en ventileren van commerciële gebouwen.

De collectoren gebruiken de zonne-energie om verse buitenlucht te verwarmen en voeren deze samen met de opstijgende kamerwarmte naar het halverwarmingssysteem. Op deze manier kunnen de bestaande verwarmingskosten met wel 30 procent worden verlaagd.

Nauwkeurige naleving van temperatuurlimieten
Onze collectoren voldoen aan de eisen van de energiewet voor gebouwen (GEG) en zijn ook geschikt voor het upgraden van bestaande verwarmingssystemen. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnestraling kunnen ze een groter deel van de energiebehoefte dekken (met een besparing op de verwarmingskosten tot 30 procent), zijn ze goedkoop in aanschaf, vereisen ze weinig onderhoud en zijn ze eenvoudig te installeren, naar keuze als schuin-, platdak- of wandsysteem.
Nog een groot pluspunt: zonneluchtcollectoren kunnen niet bevriezen. Dit zorgt voor een probleemloze werking, zelfs bij langere stilstand.

Product aanvraag