Catalogus

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

Terug naar het overzicht

Inductieve sensoren - Schakelversterkers van ifm electronic GmbH

Product aanvraag  

Schakelversterkers voor NAMUR sensoren

NAMUR-schakelversterkers evalueren een sensorsignaal en zenden een schakelsignaal naar de regelaar. Ze voldoen aan de eisen van vele internationale richtlijnen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Schakelversterkers zijn verkrijgbaar met relaisuitgangen, actieve transistoruitgangen of potentiaalvrije optocoupler-uitgangen. De versterkers zijn ontworpen voor de aansluiting van NAMUR-sensoren volgens DIN EN 60947-5-6 en mechanische schakelaars. Zij leveren de voedingsspanning voor het intrinsiek veilige circuit.

Schakelende versterkers voor de omzetting van sensorsignalen

De transistoruitgangen van conventionele sensoren zijn ontworpen voor kleine belastingsstromen. Als de gebruiker hogere stromen of zelfs wisselstromen wil schakelen, moet hij een schakelversterker gebruiken Deze gebruikt het sensorsignaal om een uitgangsrelais aan te sturen.

ifm biedt schakelversterkers in één- en tweekanaals uitvoering. Zij hebben een geïntegreerde breedband voeding (110...240 V AC) om de aangesloten sensoren van spanning (24 V DC) te voorzien. Dankzij hun slanke constructie nemen de schakelversterkers zeer weinig ruimte in de schakelkast in.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Inductieve sensoren

Inductieve sensoren

Inductieve naderingsschakelaars zijn tegenwoordig onmisbaar voor industrieel gebruik. In vergelijking met mechanische schakelaars bieden zij vrijwel ideale voorwaarden: contactloze werking zonder enig...

Inductieve sensoren met roestvrijstalen behuizing

Inductieve sensoren met roestvrijstalen behuizing voor fabrieksautomatisering met correctiefactor K=1

  • Uniform detectiebereik voor de betrouwbare detectie van alle metalen...

Inductieve sensoren - toepasbaar in Ex-omgeving

Gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen

ifm electronic biedt een groot aantal inductieve sensoren voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen - van schroefdraad- en re...

Inductieve sensoren - analoge sensoren

Analoge sensoren

Inductieve analoge sensoren kunnen worden gebruikt waar afstanden tot 26 mm contactloos en slijtagevrij moeten worden gemeten.
Het proces wordt bewaak...

Inductieve sensoren - ring- en slangsensoren

Ring- en buissensoren

Statische ring- en buissensoren werken als inductieve sensoren. Zij genereren een uitgangssignaal wanneer er zich metaal in de detectiezone bevindt. D...