Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

Terug naar het overzicht

Borgbouten van HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

HEINRICH KIPP WERK presenteert weer een nieuwe ontwikkeling uit de productgroep vergrendelingsbouten: Er worden nu modellen op de markt gebracht waarbij de ontgrendeling van de grendel wordt gerealiseerd door middel van een excenterhefboom. Wanneer de gebruiker de excentrische hefboom voorbij het dode punt van de excentriek beweegt, wordt de grendel ontgrendeld. Voordelen van de nieuwe vergrendelbouten zijn het ergonomische ontwerp, de vlakke constructie, de hoge temperatuurbestendigheid en de snelle verstelling.

De vergrendelpen blijft ontgrendeld wanneer de hendel voorbij het dode punt van de excenter wordt bewogen. De operator kan gemakkelijk één pen tegelijk ontgrendelen zonder alle hendels in de uitgeschoven stand te moeten houden.

Deze eigenschap is anders alleen te vinden op vergrendelingsbouten met een grendelgroef, maar de hendel moet in de uitgeschoven stand worden gedraaid - waardoor het proces langer duurt. Producten met excentrische handgrepen zijn daarentegen geschikt voor een comfortabele snelle verstelling.

Een ander pluspunt is de ergonomische vorm van de excentrische handgreep, die een eenvoudige hantering met weinig inspanning mogelijk maakt.

De excentrische handgrepen kunnen 360° worden gedraaid en zijn aanzienlijk platter dan paddestoel- of T-handgrepen wanneer ze niet worden gebruikt. Hierdoor kunnen de producten ook verzonken worden gemonteerd, waardoor storende contouren worden vermeden.

De hendels van de handgrepen zijn verkrijgbaar in zwart en verkeersrood en zijn gemaakt van met glasvezel versterkte kunststof. Deze kunststof is bestand tegen hoge temperaturen en maakt een continue bedrijfstemperatuur van ca. 160 °C en kortstondige bedrijfstemperaturen van max. 250 °C. Wat de draadbussen en borgpennen betreft, kan de gebruiker kiezen tussen stalen en roestvrij stalen versies. Alle draadbussen zijn verkrijgbaar met fijne schroefdraad en in 4 maten (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Product aanvraag