Catalogus

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Terug naar het overzicht

Ferriet magneten van HME - Technologies GmbH

Product aanvraag  

Het materiaal is samengesteld uit ijzeroxide, strontium of barium, en andere toegevoegde materialen. Ferrietmagneten zijn zeer populair en worden op grote schaal gebruikt vanwege hun uitstekende weerstand tegen demagnetizaion, corrosie, en hun lage kosten.

Algemene informatie:
Ferrietmagneten worden vervaardigd door te drukken of te sinteren. Deze magneten kunnen zowel anisotroop als isotroop zijn. Anisotrope soorten zijn in de fabricagerichting georiënteerd en moeten in de richting van de oriëntatie worden gemagnetiseerd. Isotrope soorten zijn niet georiënteerd en kunnen in elke richting worden gemagnetiseerd.

De basisvorm wordt bepaald door de vorm, zoals segment, schijf, ring, staaf, staaf en blok. Na het persen wordt de magneet gesinterd, vervolgens gesneden, geslepen en/of geboord en tenslotte gemagnetiseerd indien gewenst. Het materiaal is in hoge mate bestand tegen corrosie. Ferriet magneten hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Deze klasse magneet is zeer hard, bros en heeft lagere energie eigenschappen in vergelijking met andere magnetische materialen.
Temperatuureffecten:
De magnetische eigenschappen blijven nagenoeg constant in het temperatuurgebied van -40°C tot +250°C. Tegen hoge temperatuur zal de magnetische kracht afnemen.
Toepassingen:
Harde ferriet (keramische) magneten hebben een breed toepassingsgebied. De meest gebruikte toepassingen zijn:
elektromotor, luidspreker, sensor, houder, afscheiding, enz.

Product aanvraag