Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Terug naar het overzicht

Meetwielsystemen van Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Product aanvraag  

Systemen voor snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting

Meetwielsystemen van Kübler zijn de ideale oplossing voor betrouwbare snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting in toepassingen met lineaire bewegingen. Deze worden rotationeel geregistreerd via het meetwiel met bevestigde encoder direct op het oppervlak van het te meten materiaal en omgezet in lineaire gegevens. Geïntegreerde veren zorgen voor de nodige contactkracht van het meetwiel op het meetoppervlak voor betrouwbare meetwaardeverwerving.

Meetwielsystemen worden gebruikt om lineaire bewegingen te registreren

De lineaire beweging (1) van een te meten materiaal wordt omgezet in een roterende beweging (2) door een meetwiel (of poelie of rondsel) dat erop rust.
Een bevestigde incrementele of absolute encoder (3) detecteert deze rotatie en zet deze om in snelheids-, positie- en afstandswaarden.
De lineaire resolutie van het meetwielsysteem (mm) is het resultaat van de verhouding tussen de omtrek van het meetwiel en de roterende resolutie van de encoder (ppr).

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Meetwielen

Meetwielen

Meetwielen worden gebruikt in combinatie met encoders om materiaal te meten in de hout-, papier-, metaal-, textiel- en kunststofindustrie. Bij de keuze van een meetwiel is de eerste overweging het soo...