Catalogus

Stingl Systems GmbH

Terug naar het overzicht

Schachtbeveiligingen (Stingl safety door) van Stingl Systems GmbH

Product aanvraag  

Stingl veiligheidsdeur - de universele en veilige
Schachtbeveiliging voor modernisering en nieuwbouw

Vooral bij modernisering in bestaande gebouwen met niet-openbaar verkeer (bv. huisbewoners en hotelgasten), maar ook in nieuwe gebouwen, moeten schachtopeningen worden beveiligd tegen vallen en tegen vallende voorwerpen.

Hier is een veilige, flexibele, vlakke en stabiele oplossing nodig. De Stingl veiligheidsdeur aanpak toont hier zijn volle kracht in vergelijking met conventionele oplossingen zoals bouwdeuren en OSB panelen in de volgende afbeeldingen. In plaats van boren en pluggen, wordt het gewoon vastgeklemd met een positieve pasvorm.

De draaideuren van veiligheidsdeur Stingl bestaan uit een trapeziumvormige plaatkern en worden omsloten door een aluminium frame. Afhankelijk van de deuropening kunnen de draaigrendels horizontaal verplaatst en vastgezet worden. Als de deuropeningen te kort zijn of helemaal niet beschikbaar, kunnen andere drempelhoekelementen als alternatief worden gebruikt, maar die moeten met deuvels aan de drempel of de gemetselde/betonnen muur worden bevestigd.

De deuren kunnen zowel rechts als links scharnieren. Hiervoor is slechts een kleine wijziging van de verticale steunen en een verplaatsing van de spansluitingen nodig.

Optioneel kan de Stingl veiligheidsdeur worden aangevuld met een driedelige zijbeveiliging (leuning, knie- en voetlijst). Als er bij geopende deuren op korte termijn diverse werkzaamheden aan de open schacht moeten worden verricht, dient de zijbescherming als extra valbeveiliging. Bij het schoren van de verticale deursteunen moeten de deurdrempel en de latei een verticale belasting van V = 3,6 kN kunnen opnemen.

De klemkracht kan visueel worden gecontroleerd en bewaakt met behulp van schijfveren. De Stingl veiligheidsdeur kan van buitenaf en van binnenuit worden geopend en vergrendeld met vier driehoekige spansluitingen (2 per deurelement). Afhankelijk van de deurbreedte wordt een telescopisch profiel op de drempel geplaatst en geschoord. Het profiel biedt dus extra positiezekerheid voor de verticale schoorsteunen.


Productadviseur: Dirk Schöffler

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Schachtbeveiligingen

Montagebeugel voor asbarrières z-vorm

Houder van plat staal voor deuvels om ervoor te zorgen dat liften in het borst-, knie- en voetgebied worden vastgezet volgens de voorschriften.

Plat staal 60 x 3 mm, 250 mm lang, gegalvanis...