Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Terug naar het overzicht

Pipetpunten (epT.I.P.S.® BioBased) van Eppendorf SE

Product aanvraag  

De Eppendorf epT.I.P.S.® BioBased in volumes tot 1.250 µL openen nieuwe deuren om laboratoriumwerk veel duurzamer te maken zonder afbreuk te doen aan de experimentele resultaten. Door gebruik te maken van een tweede generatie polymeer op biologische basis, gemaakt van ten minste 90% hernieuwbare grondstoffen (bijv. afval en residuen van raffinage van plantaardige olie of gebruikte bak- en braadolie), is de productgerelateerde koolstofvoetafdruk van deze pipetpunten en filterpipetpunten aanzienlijk verminderd. "Algemene kwaliteitscertificaten" over het voldoen aan normen en algemene kwaliteitseisen, productspecifieke en batch-specifieke zuiverheidscertificaten en "ACT-certificaten" (onafhankelijke certificering voor milieueffecten van My Green Lab) bevestigen de bekende productkwaliteit die u kunt verwachten van pipettips van Eppendorf. Daar komt nog een duurzaamheidsfactor bij die zich vertaalt in een aanzienlijk kleinere koolstofvoetafdruk voor uw laboratorium wanneer u deze pipettips en filterpipettips regelmatig gebruikt.

Net als onze fossiele polypropyleen tips worden deze tips vervaardigd volgens extreem hoge kwaliteits- en zuiverheidsnormen en zijn ze ontworpen om aan alle specifieke vereisten van uw monsters te voldoen. De epT.I.P.S.® BioBased pipetpunten, ep Dualfilter T.I.P.S.® BioBased- en ep Dualfilter T.I.P.S.sealMax® BioBased filterpipettips vereisen minder kracht om aan te sluiten en uit te werpen, terwijl ze volledig afdichten en een perfecte aanvulling vormen op uw Eppendorf pipetten, waarmee ze een volledig geïntegreerd pipetteersysteem vormen dat maximale precisie, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid biedt. Ze vullen uw workflow optimaal aan. Bovendien ondersteunen ze u bij het aanzienlijk milieuvriendelijker maken van uw laboratorium.
Sinds verbruiksmaterialen van glas werden verdrongen door op aardolie gebaseerde plastic verbruiksmaterialen, zijn ze onvervangbaar geworden in laboratoria over de hele wereld: Ze bieden de kwaliteitsnormen die nodig zijn voor steeds veeleisender onderzoek. Daarin ligt de groeiende uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Daarom richt Eppendorf zich niet alleen op de ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook op nieuwe, milieuvriendelijkere materialen. We zijn er zelfs in geslaagd een polypropyleen te vinden op basis van hernieuwbare grondstoffen, dat we nu gebruiken voor de productie van een nieuwe generatie pipetpunten.

De bio-based pipetpunten worden niet alleen geproduceerd van duurzamer uitgangsmateriaal, ze zijn nu ook beschikbaar in een herlaadvariant die voldoet aan dezelfde eisen voor zuiverheid en steriliteit als conventionele wegwerprekken. Deze herlaadvariant bespaart tot 54% fossiel plastic in vergelijking met conventionele rekjes en vermindert de hoeveelheid laboratoriumafval aanzienlijk. De nieuwe herladingen passen perfect in de bekende epT.I.P.S.® Box 2.0.

Zo dragen beide punten - biobased grondstof voor de pipetpunten en aanzienlijk verminderd gebruik van plastic voor de herladingen - bij aan een verbeterde CO2-balans van het laboratorium en aan de vermindering van laboratoriumafval.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Pipetpunten

Pipetpunten (epT.I.P.S.®)

Met epT.I.P.S. - het originele Eppendorf "Totally Integrated Pipetting System" - zijn de tips optimaal afgestemd op de Eppendorf pipetten en voldoen ze uiteraard ook aan de eisen van EN ISO 8655. D...

Filtertips (ep Dualfilter T.I.P.S.®)

ep Dualfilter T.I.P.S. filtertips - De ultieme bescherming van pipetten en monsters tegen ongewenste en onopgemerkte contaminatie door aërosolen, druppels en spatten.

ep Dualfilter T.I.P.S....