Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Terug naar het overzicht

PCR (Mastercycler® X40) van Eppendorf SE

Product aanvraag  

De Eppendorf Mastercycler X40 leidt je standaard PCR naar een nieuw tijdperk. Het futuristische ontwerp wordt gecombineerd met bekende kwaliteit. De prestaties van het betrouwbare aluminium blok zijn ontwikkeld voor uitstekende temperatuurhomogeniteit. Een 12-koloms gradiënt biedt snelle PCR optimalisatie. Programma's van oudere Mastercycler-modellen kunnen eenvoudig worden geïmporteerd. Gebruik de programmamigratie functie om protocollen van andere cyclermodellen over te zetten, zodat u meteen aan de slag kunt. Alle programmering gebeurt snel, intuïtief en comfortabel via een touchscreen met chemisch bestendig glazen oppervlak en de beproefde gebruikersinterface die ook voor Mastercycler X50 wordt gebruikt. De handgreep kan met één hand worden bediend en het SafeLid-deksel past zich automatisch aan om de perfecte druk op uw monsters uit te oefenen ter bescherming tegen verdamping. Het maakt niet uit of u 0,1 ml, 0,2 ml buisjes en buisstrips of PCR-platen gebruikt. Elk type PCR-plaat - skirted, semi-skirted en unskirted platen - kan worden gebruikt.

Voor monitoring en audit trails kunt u de Mastercycler X40 rechtstreeks aansluiten op Visonize LabSuite en door meerdere Eppendorf Visionize onboard apparaten aan te sluiten kunt u uw lab omvormen tot een digitaal lab.

Dit alles in een thermische cycler die slechts iets groter is dan een stuk papier en slechts 7,25 kg weegt.

Duurzaamheid is een must, daarom wordt de Mastercycler X40 verzonden in een stabiele, beschermende kartonnen doos. De bijgeleverde korte handleiding is voldoende om meteen met uw PCR te beginnen en de volledige handleiding is beschikbaar als digitale versie, toegankelijk via een QR-code op het apparaat.

Verbetering van de ergonomie in het hele lab

Ergonomie gaat veel verder dan alleen de "ergonomisch ontworpen stoel". Bij Eppendorf zijn we al in de vroege jaren 1970 begonnen met het optimaliseren van onze laboratoriumapparatuur voor ergonomie.

In 2003 lanceerden we het PhysioCare Concept®, dat zich richtte op ergonomische apparaten voor het hanteren van vloeistoffen, zoals onze pipetten.

Tegenwoordig is het Eppendorf PhysioCare Concept uitgebreid en omvat het veel laboratoriumproducten, waaronder PCR-cyclers. Ons doel is om een holistische oplossing te bieden voor het harmoniseren van de workflow in uw laboratorium met uw gezondheid en welzijn.

Voor de Eppendorf Mastercyler serie betekent dit:
' Ergonomisch ontworpen dekselsluiting
' Laag geluidsniveau voor comfortabele werkomstandigheden op de werkbank
' Klein vloeroppervlak om positionering binnen direct armbereik op uw werkbank mogelijk te maken
' Gestandaardiseerd "user-interface concept" voor intuïtieve bediening van apparaten
' Geleide software voor eenvoudige bediening

Eenvoudige, intuïtieve documentatie en tracking

Het eLabJournal® Electronic Lab Notebook biedt een intuïtieve en flexibele oplossing voor het documenteren van onderzoek en het bijhouden van onderzoeksgegevens, waaronder optimale PCR-cyclertemperaturen en resultaten. Verbeter de efficiëntie bij het documenteren, organiseren, doorzoeken en archiveren van verzamelde gegevens. Met de gratis eLabJournal add-ons kunt u de functionaliteit van eLabJournal uitbreiden tot een volledig geïntegreerd beheersysteem voor laboratoriuminformatie.

Efficiënt lab- en apparaatbeheer met VisioNize® Lab Suite

Bent u geïnteresseerd in het bewaken van uw labapparaten en het ontvangen van meldingen, bijvoorbeeld voor apparaatalarmen? Een digitaal, verbonden lab biedt nog meer.

Krijg toegang tot een modulaire reeks digitale diensten en kies wat werkt voor uw lab. VisioNize Lab Suite biedt alles wat u als labmanager of wetenschapper nodig hebt om aan de slag te gaan met het digitaal beheren van uw lab voor een betere beveiliging van monsters, nalevingsbehoeften en onderhoudsbeheer.

Product aanvraag