Catalogus

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Terug naar het overzicht

CT-testapparaten voor batterijsystemen voor e-mobiliteit van Comet Yxlon GmbH

Product aanvraag  

De batterij - het hart van een elektrische auto
Bij elektrische auto's zijn de prestaties van de batterij cruciaal voor de betrouwbaarheid, actieradius en levensduur van het hele voertuig. CT-inspecties met Comet Yxlon CT-systemen ondersteunen zowel fabrikanten van auto's als fabrikanten van batterijcellen met betrouwbare, zeer nauwkeurige inspectiegegevens die bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van uitval bij massaproductie. Computertomografie wordt gebruikt om de grondstoffen voor de batterijcel te inspecteren, evenals de afzonderlijke cellen, de cellen verpakt in een module en de modules die zijn aangesloten om een batterijsysteem of batterijpack te vormen.

Efficiëntekwaliteitsborging voor batterijcellen
Een van de grootste uitdagingen bij de productie van cellen is het hoge percentage afgekeurde cellen. Aangezien dit een belangrijke kostenfactor is, is het belangrijk om defecte cellen op te sporen voordat ze verder worden verwerkt. De CT-inspectiesystemen van Comet Yxlon omvatten een breed scala aan technieken voor niet-destructieve kwaliteitsborging en metrologietoepassingen. Hieronder vallen kathode/anode-overhangmetingen en testen op onzuiverheden en insluitsels - de meest voorkomende defecten in een batterijcel.

Betrouwbare CT-inspectie van batterijmodules
De zeer krappe toleranties voor componenten en aansluitingen en de speciale vereisten voor contactlassen maken het stapelen van batterijcellen voor de productie van batterijmodules tot een uitdagende taak. Computertomografie met Comet Yxlon systemen levert nauwkeurige inspectieresultaten voor de kwaliteitsbeoordeling van de uitlijning van celstapels, lassen van behuizingen, lassen van celverbindingen en tablassen. Daarnaast maakt laminografie met Comet Yxlon overhangmetingen mogelijk van cellen die al in modules zijn geïnstalleerd.

Testen van batterijsystemen en -pakketten met CT
Wanneer de batterijmodules in een batterijsysteem worden geassembleerd, worden ze verbonden met de systeembehuizing - meestal een metalen gietstuk - die als koellichaam fungeert. Met de CT-testsystemen van Comet Yxlon kunnen fabrikanten deze verbinding controleren om er zeker van te zijn dat alle componenten volledig functioneel zijn.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Computertomografieën

Computertomografieën (FF85 CT)

  • Serie: FF-serie
  • Industrie: Automobiel, Elektronika, Lucht- en ruimtevaart, Wetenschap & onderzoek, Gieterijen, Add. productie
  • Tekortgrootte: <1mm, >1mm

Micro CT-systeem (FF20 CT)

  • Serie: FF-serie
  • Industrie: auto, elektronica, ruimtevaart, wetenschap en onderzoek, halfgeleiders, add. productie
  • Grootte defect: <1µm, <50µm, <1mm,...