Catalogus

KB Schmiedetechnik GmbH - a German drop forge

KB Schmiedetechnik GmbH - a German drop forge

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • KTA
  • RCCM
  • ABS

KB Schmiedetechnik GmbH - a German drop forge

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • KTA

Terug naar het overzicht

Grain Flow Forging voor maximale stabiliteit en veiligheid van KB Schmiedetechnik GmbH - a German drop forge

Product aanvraag  

Smeden met korrelstroming voor kritische en veeleisende toepassingen en omgevingen

Smeedstukken hebben een korrelstroom, zoals de vezelstructuur van hout, veroorzaakt door plastische vervorming tijdens het smeedproces. De juiste oriëntatie van de korrelstroom kan de fysische eigenschappen van de smeedstukken verbeteren.

Alledaagse voorbeelden van smeedstukken zijn wielbouten van auto's of schroefmoeren voor windturbines(kijk er maar eens goed naar als je er een ziet: bladbevestigingen, ankerbouten)! Andere voorbeelden zijn allerlei soorten bevestigingsmiddelen en takels, zoals gesmede haken, oogbouten en kettingschakels.

Smeedstukken maken ook deel uit van complexe assemblages zoals rupskettingen, scharniermoffen voor bussen of treinen, hydraulische systemen en hefwielen, maar ook tandwielen (gesmede vormstukken), rondsels, rollen, houders en steunen.

Gemaakt in Duitsland van Europees primair materiaal

KB Schmiedetechnik GmbH is een West-Duitse matrijssmederij, gespecialiseerd in de productie van kleine series gesloten smeedstukken van 200g tot 130kg stukgewicht en tot 600mm lengte met een focus op:

koolstof, gelegeerd en roestvast staal, duplex, titanium en op nikkel gebaseerde superlegeringen zoals Hastelloy®, Incoloy®, Inconel® en ook Monel®.

Gesmede onderdelen voor alles wat stabiel en veilig moet zijn! Voorbeelden:

Transportbandtechnologie

Kettingelementen, kettingschakels, kettingonderdelen, kettingschakels voor vorkheftrucks, transportkettingen, onderdelen voor kettingtransporteurs/transporteurkettingen, kettingwielplaatjes en kettingwielen voor transportkettingen, rupskettingen, rollen, meenemers

Heftoestellen

Verbindingselementen, Bevestigingsmiddelen/haken/klemmen, Hydraulische componenten, Heftechnologie & stroppen, Hefapparatuur/ bevestigingspunten, Schijven/ oogbouten

Beugels en houders

Beugels voor verschillende toepassingsgebieden, civiel en militair, speciale schroeven

Voorbeeld toepassingen

Industriële trucks zoals vorkheftrucks, rupsvoertuigen, militaire voertuigen, wapens/wapensystemen, transportsystemen, vereisten voor scheepswerven, scheepsbouw, maritieme technologie, speciale machinebouw, infrastructuur/bouwindustrie

Mechanische veiligheidscomponenten: graan gesmeed in gesloten vorm!

Door KB Schmiedetechnik in Hagen, West-Duitsland.

 

 


Productadviseur: Dennis Weskamp

Product aanvraag