Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Terug naar het overzicht

Positioneersystemen (APOS Magnetic Touchless) van Paul Vahle GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Geautomatiseerde transportbandsystemen winnen terrein in de interne materiaalstroom. De automatische systemen zijn kostenefficiënt, bieden optimaal ruimtegebruik en maken hoge snelheden mogelijk. Precieze positionering is vereist om ze zonder openingen en op de millimeter nauwkeurig naar de plaats van gebruik te sturen.

In tegenstelling tot zijn zusterproduct zorgt de APOS Magnetic Touchless voor een contactloos proces. Het is ook gebaseerd op een magnetische codeband, maar de leeskop wordt absoluut contactloos en dus slijtagevrij langs de codeband geleid met behulp van een geleideslede.

Het systeem kan worden gecombineerd met de VAHLE MKH- of KBH-geleidingsrails, maar kan ook afzonderlijk als lege behuizing worden gebruikt.
Het systeem heeft ook geen referentie nodig voor absolute positionering. Dit betekent dat de actuele positie direct na het inschakelen of na spanningsverlies beschikbaar is. Het magnetische proces is bestand tegen vocht, stof of veranderende lichtomstandigheden en werkt absoluut betrouwbaar in elke positie.

Als toonaangevende leverancier van magnetische positioneersystemen beschikt VAHLE over jarenlange marktervaring.

De APOS Magnetic Touchless is net als zijn zusterproduct compatibel met andere componenten voor energievoorziening (vPOWER), gegevensoverdracht (vCOM) en besturing (vDRIVE) en is verkrijgbaar als systeemoplossing.

Product aanvraag