Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Terug naar het overzicht

Systemen voor dataoverdracht (SMGM | SMGX) van Paul Vahle GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Digitalisering geeft steeds meer vorm aan werkprocessen en infrastructuur in productiehallen en op grote overslagpunten. Het Internet of Things (IoT), waardoor machines autonoom kunnen communiceren en op afstand bediend kunnen worden, opent nieuwe mogelijkheden. In de moderne productie worden steeds grotere hoeveelheden gegevens gegenereerd voor controle en diagnose. Terwijl deze gegevens vaak worden verzonden via geleiderlijnen met lage transmissiesnelheden voor eenvoudige transporttaken van mobiele toepassingen, is deze communicatiemethode niet langer mogelijk voor complexere toepassingen vanwege de vereiste datasnelheden.

Om dit te realiseren, moeten deze grote hoeveelheden gegevens snel en vooral storingsvrij worden verzonden - zelfs in omgevingen die belast zijn met vrije radio, wat een complexe planning vereist van de beperkte vrije radiofrequenties om hun coëxistentie te garanderen.
Het speciaal voor deze toepassingen en omgevingen ontwikkelde datacommunicatiesysteem SMGM (Slotted Microwave Guide Mini) maakt de integratie van absoluut storingsvrije datatransmissie mogelijk, die ook speciaal is ontworpen om aan de toenemende eisen van Industrie 4.0 te voldoen. De communicatie vindt plaats in een afgeschermd aluminium profiel, de zogenaamde slotted waveguide, zodat er geen rekening hoeft te worden gehouden met interferentie of beïnvloeding van andere communicatiesystemen in de omgeving. De plug & play-oplossing kan eenvoudig worden geïntegreerd in alle standaard EMS-profielen en -systemen zonder uitgebreide configuratie en dankzij het compacte ontwerp.

Het is beschikbaar als systeemoplossing in combinatie met de modules voor energievoorziening (vPOWER), positionering (vPOS) en aandrijfbesturing (vDRIVE). De SMG servicetool is ook beschikbaar, zodat gebruikers het systeem kunnen analyseren en indien nodig aanpassen.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Systemen voor dataoverdracht

Systemen voor dataoverdracht (POWERCOM)

VAHLE Powercom® -datatransmissiesystemen die gebruik maken van VAHLE-geleider- of slipringinstallaties zijn ontwikkeld om te worden geïntegreerd met geautomatiseerde transportsystemen die de ma...