Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Terug naar het overzicht

Besturingen met één as (VCS1) van Paul Vahle GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Bijna geen enkele productielijn in de auto-industrie kan meer zonder geautomatiseerde transportsystemen. Elektrische monorailtoepassingen worden beschouwd als beproefde en gevestigde transportsystemen voor materiaalstromen in productie, fabricage en assemblage en zijn daarom voorbestemd voor gebruik in intralogistiek en de automobielsector.

Een betrouwbaar aandrijfcontrolesysteem is vereist zodat de transportbandsystemen hun taken met positienauwkeurigheid kunnen uitvoeren. De VAHLE eenassige besturing VCS1 voldoet aan alle eisen voor gebruik in de verbindingstechniek. Voor de gegevensoverdracht tussen de stationaire en mobiele zijde zijn verschillende communicatietypes beschikbaar, zoals halfgolfcommunicatie, railbus en het VAHLE slotted waveguide system SMGM voor Ethernet-gebaseerde veldbussen zoals PROFINET.

Verkrijgbaar tot een vermogensklasse van 1,5 kW en een verscheidenheid aan verschillende interfaces, kan de aandrijfcontroller in bijna elke toepassing worden gebruikt. Bovendien zijn er talrijke functies voor positionering en afstandsbesturing beschikbaar.

Met behulp van de beschikbare functiebibliotheken voor railbuscommunicatie kunnen de besturingen eenvoudig in de systeem-PLC worden geïntegreerd voor eenvoudige proces- en diagnosegegevenscommunicatie. De aandrijfparameters worden ingesteld met behulp van de zelf ontwikkelde en gebruiksvriendelijke configuratiesoftware van VAHLE. Alle aandrijfparameters en het betreffende voertuignummer worden opgeslagen op een gegevensconnector die van buitenaf gemakkelijk toegankelijk is. Hierdoor kan het apparaat in geval van onderhoud snel worden vervangen zonder de anders noodzakelijke parametrering van de eenassige besturingseenheid.
Status- en bedrijfsinformatie kunnen eenvoudig worden weergegeven op het geïntegreerde OLED-display met twee regels. De besturingseenheid heeft een speciaal ontwikkelde infrarood-afstandsbediening voor het instellen van de bediening en eenvoudige diagnosetaken.

Extra componenten zoals curveblokbesturingen voor het handhaven van de veiligheidsafstand bij het rijden door een bocht of scheidingsblokbesturingen voor het scheiden van rijzones of het voorkomen van spanningsoverdracht. om spanningsoverdracht te voorkomen op scheidingspunten van transportbanden met geleiders zijn ook verkrijgbaar.

In combinatie met de modules voor energievoorziening (vPOWER), positionering (vPOS) en gegevensoverdracht (vCOM) is het VCS1-besturingssysteem ook verkrijgbaar als systeemoplossing.

Product aanvraag