Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Terug naar het overzicht

Motorgeleidingstrommels van Paul Vahle GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Verplaatsbare en mobiele verbruikers worden vaak voorzien van energie, gegevens en andere media via flexibele kabel- en slangsystemen. Dit komt omdat ze gemakkelijk de bewegingen van kraanwagens, grijparmen of transportbandsystemen kunnen volgen. Voor een veilige werking moeten kabels en slangen echter op de juiste lengte worden vrijgegeven of automatisch worden opgerold.

Bij zeer lange afstanden kunnen gewichten van enkele honderden kilo's zich snel ophopen. Om dit op te vangen, zijn sommige kabelhaspels uitgerust met een motoraandrijving. Deze ondersteunt het op- en afrollen en voorkomt ongewenste rolbewegingen via een remsysteem.

VAHLE biedt gemotoriseerde kabelhaspels in alle maten voor de energievoorziening van kraansystemen in havens, staalfabrieken en bedrijven in de milieu-industrie, evenals voor mobiele voertuigen en laadmachines.
De systemen hebben verschillende aandrijfcomponenten. Hun sleepring zorgt voor een betrouwbare overdracht van stroom-, besturings-, data- en videosignalen. Zelfs de integratie van glasvezelkabels is mogelijk.

Naast kabels kunnen in de tegen corrosie beschermde haspellichamen ook roterende doorvoeren voor slangen voor de overdracht van gasvormige en vloeibare stoffen worden geplaatst. Afhankelijk van de toepassing kan het op- en afwikkelen cilindrisch of spiraalvormig gebeuren.

VAHLE gemotoriseerde kabelhaspels zijn ook bijzonder geschikt voor het achteraf inbouwen van portaalkranen in de containeroverslag.

Product aanvraag