Catalogus

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Terug naar het overzicht

Cleanroomtechniek van Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Cleanroom techniek

Spuiten in cleanrooms volgens normering DIN  EN ISO 14644

Veel processen waarbij een functionele technische laag door middel van een applicatie moet worden aangebracht t.b.v. verhoogde krasvastheid (hardcoating), UV-stabiliteit, Lotus-effect, Anti-aanslag of andere dunnelaag toepassingen, stellen zeer hoge eisen aan de uitvoering en functionaliteit van de coatinginstallatie en de bijbehorende componenten.

Met behulp van het modulaire opbouwsysteem wordt in goed overleg met de klant en de gebruiker een optimale installatie ontwikkeld, waardoor de fouten in de coating door stofinsluitingen en de hieruit resulterende afkeur van producten resp. herstelwerkzaamheden worden geminimaliseerd.

Configuratie van de installatie vindt plaats volgens norm DIN EN ISO 14644. Bij de ontwikkeling van de filterfases wordt uitgegaan van deeltjes met een diameter van 0,5 µm.

Toegepaste componenten, zoals transportsystemen, robots, applicatietechniek enz. worden door een zorgvuldige keuze aangepast aan hun overeenkomstige taak.

Een ander belangrijk criterium bij de ontwikkeling van deze installaties is de mogelijkheid om snel en efficiënt reiniging en onderhoud te kunnen plegen, waardoor de installatie een langdurige productiecapaciteit en een constante kwaliteit kan behalen.

Traditionele toepassingen zijn te vinden bij aanbrengen van coatings op strooilicht- en afdekkappen voor de verlichting van auto's of polycarbonaat-beglazing (glazing).

Product aanvraag