Catalogus

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Terug naar het overzicht

Industriële ventilatoren van Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

De stijgende vraag van de klanten naar de meest uiteenlopende toepassingen hebben geleid tot de beslissing om het toepassingsgebied van ventilatoren nog verder uit te breiden. Met nog meer eigen productie, hoogste kwaliteit en precisie worden de ventilatoren, made by Rippert, geproduceerd voor alle toepassingsgebieden en afzuigcapaciteiten. Of het nu gaat over standaard ventilatoren, speciale modellen of op maat gemaakte speciale constructies – Rippert biedt een uitgebreide keuze aan mogelijkheden.

De karakteristieken van de diverse modellen Rippert-ventilatoren worden in de windtunnel van de Technische Hogeschool van Münster volgens strenge richtlijnen conform DIN 24163 vastgesteld. Tot de uitgebreide accessoires behoren; bedieningseenheden, geluidsdemper, trillingsdemper, filter, compensatoren, afscheiders en pijpleidingen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met factoren zoals energiebesparing, levensduur en wordt ook gekeken naar geluidsbescherming in zake veilige werkomgeving en milieubeheer.

Industrieventilatoren

Ventilatoren worden in talloze industrie-installaties toegepast. Indien de ventilator uitvalt, dient de gehele installatie te worden stopgezet en stopt de productie. De ventilatoren moeten continu onder moeilijke omstandigheden functioneren (hitte, slijtage, agressieve media) om het productieproces te waarborgen.

De betrouwbaarheid van de Rippert ventilatoren wordt dagelijks bewezen in onder andere de cement-, glas-, staal-, hout- of recycling-industrie, om maar enkele voorbeelden te geven. De ventilatoren van Rippert worden ook toegepast in de levensmiddelen- en chemie-industrie evenals bij kweken van champignons of landbouw.

Voor elke toepassing wordt een individuele technische oplossing aangeboden waarbij behalve met de werking ook met betrouwbaarheid en energie-efficiëntie rekening wordt gehouden. In samenspraak met de klant wordt zo aan bedrijfseconomische en bruikbare luchttechnische systemen gewerkt. Het leveringsprogramma loopt van planning, productie, montage en inbedrijfname tot en met aftersales service. Behalve balanceren ter plaatse zijn ook reserveonderdelen leverbaar en deze kunnen indien gewenst ook worden gemonteerd.

Product aanvraag