Catalogus

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Terug naar het overzicht

Deionization plants van Rippert Anlagentechnik GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Een overgroot deel van de huidige gebruikte kunststoffen heeft de neiging snel elektrostatisch op te laden aan de oppervlakte. Dit heeft als gevolg dat deze geladen oppervlakken de in de omgevingslucht rondzwevende stofdeeltjes gemakkelijk aantrekken. Deze plakkende deeltjes moeten worden verwijderd voordat met het lakwerk wordt begonnen.

Het wegnemen van vervuiling op driedimensionale of gestructureerde oppervlakken is op de traditionele manier moeilijk te realiseren. Ook onderdelen zoals de productdragers, die continu worden ingezet, kunnen door hun vorm vaak moeilijk worden schoongemaakt.

Speciaal voor dit doeleinde werd het dynamische ionisatiestation ontwikkeld. De productdragers met de driedimensionale werkstukken doorlopen het ionisatiestation meestal meestal hangend aan, of staand op een transportsysteem.

De ionisatie-elektrodes die bij het begin en het einde zijn aangebracht wekken positief en negatief geladen ionen op, die door de luchtstroom naar de kunststofoppervlakken worden geleid. De lading van het statische oppervlak wordt hierdoor geneutraliseerd. De daartussen zittende roterende reinigingsspuitmonden verwijderen met gezuiverde perslucht de klevende deeltjes van het oppervlak van het werkstuk. De door de roterende spuitmonden geproduceerde pulserende luchtstroming blaast de stof- en materiaaldeeltjes weg vanuit verschillende richtingen. Hierdoor wordt ook een grote dieptewerking bereikt, waardoor het zelfs mogelijk is om verontreinigingen bij 3D-gevormde delen grondig weg te blazen. De afgeblazen deeltjes worden in dit station middels een doelgerichte luchtstroom naar een afzuiginstallatie met filter geleid.

Product aanvraag