Lutz-Jesco GmbH
Lutz-Jesco GmbH
Doseerpompen voor de drankenindustrie van Lutz-Jesco GmbH
Het voeden van kiezelgoer en andere media binnen de drankenindustrie / voedingsmiddelenindustrie
Voordat de klant van een bier kan genieten, moet het een reeks nauwkeurig gecontroleerde natuurlijke microbiologische en fysische processen doorlopen tijdens de productie, bezinking en zuivering. Voorbeelden hiervan zijn gistings- en rijpingsprocessen die zwevende stoffen en onzuiverheden veroorzaken, bijvoorbeeld door de gist die voor de gisting wordt gebruikt. Deze deeltjes worden in verschillende behandelingsstappen uit het bier verwijderd. Voor een helder bier is een speciale filtratie nodig: kiezelgoer alluviale filtratie. Voor dit proces wordt een kiezelgoersuspensie met een concentratie van 300 g/l aan het bier toegevoegd. De belangrijkste filterelementen zijn bijvoorbeeld fijne roestvrijstalen zeeftexturen of roestvrijstalen buizen met zeer kleine sleuven. Omdat noch de sleuven noch het weefsel fijn genoeg zijn, wordt vóór de filtratie van het eigenlijke bier eerst alleen water met kiezelgoer door het filter geleid. De kiezelgoer slaat neer in de filter en vormt een fijn verdeelde laag die als een microfilter werkt. Deze kiezelgoerlaag vangt vervolgens de onzuiverheden op die troebelheid in het bier veroorzaken.