Catalogus

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Terug naar het overzicht

Doseerpompen voor de drankenindustrie van Lutz-Jesco GmbH

Product aanvraag  

Het voeden van kiezelgoer en andere media binnen de drankenindustrie / voedingsmiddelenindustrie

Voordat de klant van een bier kan genieten, moet het een reeks nauwkeurig gecontroleerde natuurlijke microbiologische en fysische processen doorlopen tijdens de productie, bezinking en zuivering. Voorbeelden hiervan zijn gistings- en rijpingsprocessen die zwevende stoffen en onzuiverheden veroorzaken, bijvoorbeeld door de gist die voor de gisting wordt gebruikt. Deze deeltjes worden in verschillende behandelingsstappen uit het bier verwijderd. Voor een helder bier is een speciale filtratie nodig: kiezelgoer alluviale filtratie. Voor dit proces wordt een kiezelgoersuspensie met een concentratie van 300 g/l aan het bier toegevoegd. De belangrijkste filterelementen zijn bijvoorbeeld fijne roestvrijstalen zeeftexturen of roestvrijstalen buizen met zeer kleine sleuven. Omdat noch de sleuven noch het weefsel fijn genoeg zijn, wordt vóór de filtratie van het eigenlijke bier eerst alleen water met kiezelgoer door het filter geleid. De kiezelgoer slaat neer in de filter en vormt een fijn verdeelde laag die als een microfilter werkt. Deze kiezelgoerlaag vangt vervolgens de onzuiverheden op die troebelheid in het bier veroorzaken.

Kieselgoer is een meelachtig mineraal dat dateert uit het tertiair tijdperk; het is afkomstig van de kiezelachtige exoskeletten van eencellige algen en diatomeeën. Kieselgoer, ook wel diatomeeënaarde genoemd, wordt niet alleen gebruikt als filtermateriaal maar ook voor slijpen en polijsten. De geschiktheid als maalmedium geeft aan dat bewegende delen die in contact komen met kiezelgoer voor doseerdoeleinden een hoge slijtvastheid vereisen. Er zijn zeer nauwkeurige doseerpompen nodig om het kiezelgoer toe te voegen, bijvoorbeeld speciale zuigerpompen met specifieke bedrijfseigenschappen en slijtvaste oppervlakken. De pompen die in brouwerijen worden gebruikt, moeten aan de volgende eisen voldoen

  • lange, probleemloze werking
  • eenvoudige constructie die weinig onderhoud vereist
  • rekening houden met hygiënische en procesmatige eisen (bijv. voorkomen dat er lucht in het bier komt)
Lutz-Jesco zuiger-doseerpompen in speciale brouwerij uitvoeringen met materialen zoals roestvaststaal, aluminiumoxide en keramiek, geschikt voor levensmiddelen en met slijtvastheid op relevante plaatsen en speciale lipafdichtingen. Deze speciale pompen voldoen optimaal aan deze eisen en worden al tientallen jaren wereldwijd als beproefde doseerapparaten gebruikt door gerenommeerde brouwerij-installatiespecialisten zoals KHS-Prozesstechnik GmbH. Geniet van uw bier met Lutz-Jesco doseerpompen!

Product aanvraag