Catalogus

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Terug naar het overzicht

Inductiehardingseenheid (IHU108) van iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Product aanvraag  

Inductief harden van een compressorwiel en zijn as

Dit hardingssysteem wordt gebruikt als onderdeel van een trainingssysteem om de energie-efficiëntie van een las- en daaropvolgend hardingsproces te bepalen.

Een werkstukdraagplaat wordt geladen met een compressorwiel en een as en in een veiligheidscel geplaatst door op een knop te drukken. Een robot neemt de twee onderdelen van deze dragerplaat en klemt ze in een geautomatiseerd lasstation. In dit station worden de as en het compressorwiel aan elkaar gelast. In de volgende stap wordt het onderdeel door de robot verwijderd en in de daarvoor bestemde opspanning in de IHU108 geplaatst. Na een optische werkstukherkenning begint het eigenlijke hardingsproces met een doeltemperatuur van 1000°C. Daarna wordt het werkstuk afgekoeld door een geïntegreerde inductordouche.

Dankzij de PLC-volgordebesturing (menunavigatie in het Duits) en de contactloze temperatuurmeting (pyrometer) kunnen verschillende verwarmingsprogramma's worden gedefinieerd, waardoor de cursisten stap voor stap kennismaken met het verbeteren van de energie-efficiëntie. Nadat het afgewerkte onderdeel uit de IHU108 is gehaald, wordt het weer op de dragerplaat geplaatst en uit de veiligheidscel verwijderd.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Induktionshærdesystemer

Inductiehardingseenheid (IHU120)

Verticaal harden van kleine onderdelen
Dit apparaat is een verticaal hardingssysteem voor het harden van kleine onderdelen en voor het gloeien van klauwplaten. Dit systeem is uitgerust met e...