Catalogus

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Terug naar het overzicht

Zeefmachines voor het laboratorium (BTS) van L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

Product aanvraag  

Zeefmachines worden gebruikt voor het malen van vaste stoffen. Dit malen vervult twee doelen:
Ten eerste vergroot het het deeltjesoppervlak waardoor de oplossnelheid toeneemt. Ten tweede egaliseert het de verschillen tussen de deeltjesgroottes, zodat het mengen homogeen kan verlopen.

Door hun veelzijdigheid spelen zeefmachines een cruciale rol in de farmaceutische productie.
Ze kunnen worden geïntegreerd in complexe productielijnen, bijvoorbeeld voor het vullen/legen of overhevelen op procesmachines, of voor het vullen en decanteren van containers (IBC's).

Hun flexibele gebruik, hoge functionaliteit en kleine voetafdruk zijn doorslaggevende argumenten in het voordeel van de zeefmachine. Vooral in cleanrooms met beperkte afmetingen is de kleine voetafdruk van de L.B. Bohle zeven een groot voordeel. Bovendien kunnen de zeven worden uitgerust met ingebouwde hefkolommen om integratie in vrijwel elk processcenario mogelijk te maken.

De mobiliteit van de machines verhoogt ook de procesefficiëntie omdat de machines snel en gemakkelijk kunnen worden verplaatst . of zelfs gedemonteerd voor gebruik of voor reiniging

De BTS-zeef wordt gebruikt voor de uniforme verkleining van farmaceutische actieve bestanddelen. Daarnaast kan het zeefsysteem worden gebruikt voor mengen en dispergeren. Zeven zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten - van laboratoriumapparatuur tot systemen met hoge capaciteit.
In vergelijking met andere op de markt beschikbare vermalingstechnologieën biedt de Bohle zeef talrijke voordelen voor de productie
  • Minder lawaai
  • Smalle verdeling van de deeltjesgrootte
  • Hoge ontwerpflexibiliteit
  • Hogere capaciteit dan vergelijkbare systemen

Dit betekent dat voor de verwerking van materialen met een lage dichtheid een zeefsysteem van dit type een verwerkingscapaciteit kan bereiken die 50% hoger ligt dan die van conventionele molens.

De gepatenteerde BTS Turbo Sieve wordt gebruikt voor het kalibreren van de deeltjesgrootte en garandeert zo een optimale deeltjesgrootteverdeling.

Gebruik van verschillende zeeftypes - gatenzeef en wrijvingszeef
Het gebruik van verschillende conische zeefinzetstukken (gatenzeven en wrijvingszeven) ondersteunt de verwerking van zowel droge als natte producten bij snelheden van 150 tot 1500 tpm (omwentelingen per minuut). Dit maakt het mogelijk om productcapaciteiten van twee tot drie metrische ton in één uur te bereiken.

Operators werken met een gebruiksvriendelijk 7" touchpanel dat toegang biedt tot gebruikersbeheer en receptbeheer, evenals PDF batch print management en dat een USB-interface

bevat.

De explosieveilige versie van de Turbo Sieve kan ook worden gebruikt voor toepassingen waarbij aan de ATEX-richtlijnen moet

worden voldaan.

Snelle en eenvoudige reiniging
Het eenvoudig te reinigen ontwerp van de zeef maakt handmatige reiniging snel en gemakkelijk. Het zeefreservoir is gemakkelijk te verwijderen door de combinatie van bajonetsluiting en klemring. Dit maakt het zeer eenvoudig om de afzonderlijke componenten te reinigen. Als optie kan het zeefhuis worden uitgerust met reinigingssproeiers voor een eenvoudige WIP-reiniging waarbij materiaalresten snel uit de zeefcontainer worden verwijderd. Reinigingssproeiers aan de zijkanten van het zeefinzetstuk en onder de schuine aandrijving worden meegeleverd. Zij ontvangen de reinigingsvloeistof van een centraal wateraansluitpunt.

Betere procesveiligheid door RFID
Het zeefsysteem kan optioneel worden uitgerust met RFID-technologie (Radio Frequency Identification). De zeefinzetstukken zijn uitgerust met onopvallende transponders (gegevensdragers) die het zeefinzetstuk duidelijk identificeren. Zo kan een opgeslagen zeefproces alleen worden gestart met het in het recept opgeslagen zeefinzetstuk. De antenne voor het lezen van de gegevens wordt in de invoertrechter gestoken, zodat het BTS gemakkelijk kan worden gereinigd.

Procesbewaking en veiligheid
Het gebruik van RFID-technologie heeft nog meer voordelen voor de gebruikers. Door het opslaan van de bedrijfstijden kunnen gemakkelijk conclusies worden getrokken over mogelijke slijtage en langere procestijden. De integratie van RFID-technologie in het BTS-besturingssysteem verhoogt de procesbetrouwbaarheid en documenteert het gebruikte zeefinzetstuk in het partijverslag.

Voordelen van de zeefmachine

  • Innovatief waaierontwerp
  • Snelheden 150 - 1.500 tpm
  • Deeltjesgroottebepaling van droge of natte producten
  • Elektrische hoogteverstelling; mobiel en flexibel
  • Productiecapaciteiten van 2-3 ton/uur
  • Ook beschikbaar in explosieveilige uitvoering volgens ATEX richtlijnen
  • Verschillende conische gatenzeven beschikbaar
  • Gebruiksvriendelijk via 7" touch panel. Gebruikersbeheer, receptbeheer, afdrukken van PDF-batches via USB-interface
  • Optioneel met RFID-apparatuur

Product aanvraag