Catalogus

Systea GmbH

Terug naar het overzicht

Profielsysteem voor zichtbare bevestiging (ALKAPO) van Systea GmbH

Product aanvraag  

Profielsysteem met gesloten overspanning voor de zichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, aluminium composiet panelen of HPL.

ALKAPO biedt door het gebruik van doosvormige draagprofielen een aanzienlijk hoger draagvermogen en wordt gebruikt wanneer verankering alleen mogelijk is in het vloerdek van de betreffende bouwlaag. Een onderconstructiesysteem op basis van ALKAPO bestaat uit verticale draagprofielen, U-vormige muurbeugels en optionele accessoires. Afhankelijk van de thermische belasting en de eisen - de wandconsoles zijn van aluminium of roestvrij staal. Naargelang de statische bouwtechnische eisen kan gekozen worden tussen de draagprofielen ALKAPO 275 en ALKAPO 350.

De bevestigingselementen worden met schroeven, bouten of klinknagels aan de draagprofielen bevestigd.

De draagprofielen worden met klinknagels of schroeven aan de wandconsoles bevestigd. Daarbij nemen de schuifpunten de horizontale (wind)lasten op en de vaste punten de horizontale en verticale lasten (dode last). De montage zonder beperkingen gebeurt aan de schuifpunten in verticale langsgaten. Per draagprofiel wordt een vast punt toegewezen.

Thermostop-elementen zijn verkrijgbaar als thermische verdelers om koudebruggen tot een minimum te beperken.

Oversteeklengtes tot 480 mm.
Materiaal EN AW-6063 T 66

Aluminium profielen
ALKAPO 275-middenrailsteun
ALKAPO 275-voegprofiel
ALKAPO 350-middenrailsteun
ALKAPO 350-voegprofiel

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Onderconstructies voor gevels

Profielsysteem voor zichtbare bevestiging (ALWI-S)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, aluminium composiet panelen of HPL.

Een onderconstructiesysteem op basis...

Onderconstructies voor gevels (UKLA)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van keramische gevelpanelen in groot en klein formaat, bijv. in de afmetingen 40 x 40 cm of 60 x 60 cm, met beugels.

Een onderc...

Onderconstructies voor gevels (ALHO)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van kleine en grote gevelbekledingsmaterialen van hout en gevelbekledingspanelen, bijv. van vezelcement, aluminiumcomposietplaten of HPL, op ver...

Onderconstructies voor gevels (Beta Universal II (visible fixing))

Koudebrugvrij onderconstructiesysteem voor de zichtbare en onzichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen.

Het koudebrugvrije onderconstructiesysteem BETA Universal...

Profielsysteem voor verborgen bevestiging (ALWI-V)

Profielsysteem voor verdekte bevestiging van sidings of grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, aluminium composietpanelen, keramiek of HPL.

Een onderconstructies...