Catalogus

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Terug naar het overzicht

Gasregelaar van Borrmann Brenner Berlin GmbH

Product aanvraag  

Veiligheidsregelaar/R

Regelaars hebben tot taak de uitlaatdruk binnen bepaalde grenzen constant te houden, ongeacht de schommelingen van de inlaatdruk en de veranderingen van het debiet. De slangbreukbeveiliging zorgt voor een debietbegrenzing.

Slangbreukbeveiliging/S (bovengronds)

De slangbreukbeveiliging is een veiligheidsvoorziening die de gasuitlaat automatisch afsluit wanneer een bepaald debiet wordt overschreden (b.v. bij een slangbreuk). Bij het gebruik van apparatuur op bouwterreinen uit tanks met een volume van meer dan 1 I en een slanglengte van meer dan 40 cm, zijn bovengronds slangbreukbeveiligingen vereist overeenkomstig de voorschriften ter voorkoming van ongevallen. De slangbreukbeveiliging wordt stroomafwaarts van de drukregelaar aangesloten.


Veiligheidsregelaar met geïntegreerde slangbreukbeveiliging/RS (boven maaiveld)

De slangbreukbeveiliging is een integraal onderdeel van de regelaar.
Veiligheidsregelaar met geïntegreerde lektest en slangbreukbeveiliging/RDS (beneden maaiveld)
In de regelaar is naast een slangbreukbeveiliging ook een lektest ingebouwd, waarmee vóór de inbedrijfstelling noodzakelijkerwijs het gehele verbruikssysteem op lekkage wordt getest. De lektest omvat het gehele leidingnet inclusief de aansluitingen aan de toevoer- en afvoerzijde en de apparaatafsluiter. Deze veiligheidsfunctie wordt bereikt met in de handel verkrijgbare, gestandaardiseerde slangen en aansluitingen. De ongevalpreventieverordening (BGV D34) vereist reduceerventielen met geïntegreerde lektest en slangbreukbeveiliging met een nominale waarde tot 1,5 kg/h (RDS) of lekgasveiligheidsinrichtingen* voor aansluiting voor gereedschappen die op vloeibaar gas werken en onder het maaiveld worden gebruikt, bijv. in de kabelbouw.
*Lekgasveiligheidsinrichtingen sluiten de gastoevoer uitsluitend af in het geval van een beschadiging van de slang. Ze werken met een speciale dubbele slang en speciale aansluitingen.

Product aanvraag